Με ήπια πτώση κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, υποχωρώντας από τα ιστορικά υψηλά, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αγορά εργασίας συρρικνώθηκε για πρώτη φορά εδώ και επτά χρόνια.

Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,05% στις 22.764 μονάδες, με τις μετοχές των Chevron και Boeing να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,11% στις 2.549 μονάδες, με τις μετοχές τηλεπικοινωνιών και ενέργειας να καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση.
Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,07% στις 6.590 μονάδες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν κατά 33.000 τον Σεπτέμβριο εξαιτίας των τυφώνων που «χτύπησαν» τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται μάλιστα για τον πρώτο μήνα από το 2010 που η αμερικανική αγορά εργασίας συρρικνώθηκε. Οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων του Reuters έκαναν λόγο για αύξηση 90.000 θέσεων εργασίας.

Παρά τα αδύναμα στοιχεία εργασίας, τα ωρομίσθια αυξήθηκαν, σε ετήσια βάση, κατά 2,9% και η ανεργία υποχώρησε σε χαμηλό 16 ετών, στο 4,2%.

Στην αγορά ομολόγων, οι αποδόσεις αυξήθηκαν μετά τη δημοσίευση των στοιχείων. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά 2,362% και η απόδοση του 2ετούς ομολόγου ενισχύθηκε στο 1,51%, σε νέο υψηλό από το 2008.

«Το ξέραμε ότι τα στοιχεία εργασίας θα ήταν αδύναμα λόγω των τυφώνων Χάρβεϊ και Ίρμα. Αλλά, παράλληλα, τα στοιχεία για τα ωρομίσθια και την ανεργία ήταν θετικά, οπότε η αγορά ομολόγων αντιδρά σε αυτά» σχολιάζει ο Ρίκαρντ Πικιρίλο, διευθύνων σύμβουλος στην PGIM Fixed Income.

πηγή: protothema.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ