Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Απογοήτευση από WADA για την απόφαση της ΔΟΕ για Ρωσία

Τη δυσαρέσκεια της WADA προκάλεσε η απόφαση της ΔΟΕ να επιτρέψει υπό προύποθέσεις στη ρωσική ολυμπιακή ομάδα να λάβει μέρος στους Αγώνες του Ρίο.

Κάθε άλλο παρά αποδεκτή με ικανοποίηση έγινε από τη WADA η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να επιτρέψει υπό προύποθέσεις στη ρωσική ολυμπιακή ομάδα να λάβει μέρος στους Αγώνες του Ρίο.

Η ΔΟΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως η συμμετοχή κάθε Ρώσου αθλητή θα πρέπει να εγκριθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος που θα αγωνιστεί, ενώ θα πρέπει να υποβληθεί σε νέους εντατικούς ελέγχους αντιντόπινγκ.

Η Παγκόσμια Υπηρεσία Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (WADA) περίμενε πως οι «αθάνατοι» θα προχωρούσαν σε πλήρη αποκλεισμό της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στέλνοντας ένα μήνυμα προς γνώση και παραδειγματισμό για όσους χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα.

«Ο Οργανισμός είναι απογοητευμένος από την απόφαση της ΔΟΕ, καθώς μετά την έκθεση ΜακΛάρεν για τη χρήση αναβολικών στη Ρωσία, όλοι περιμέναμε τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του WADA, Γκρεγκ Ρίντι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x