Η εγκληματικότητα και η Μαφία μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ζωές και καριέρες. Μέσα σε αυτό το «δύσκολο» περιβάλλον οφείλει να λειτουργεί και η πρωτοπόρος της Serie A, που μοιάζει να ισορροπεί πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί. Από τη μια μεριά η νομιμότητα και από την άλλη διάφοροι «περίεργοι» τύποι που την περιτριγυρίζουν.

Η εφημερίδα La Repubblica αποκάλυψε σήμερα τις δέκα εντολές που φέρνει (όχι ο Μωυσής αλλά) ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις σε κάθε ποδοσφαιριστή που φοράει τη φανέλα του συλλόγου.

Όποιος υπογράφει συμβόλαιο στη Νάπολι παίρνει μαζί του και ένα χαρτί με τον «δεκάλογο» των κανόνων συμπεριφοράς που πρέπει να τηρεί εκτός γηπέδου για να μην παρασυρθεί στη δίνη της «πόλης-αρπακτικό», όπως τη χαρακτηρίζει το ίδιο το αφεντικό της ομάδας!
Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, οι «δέκα εντολές του Ντε Λαουρέντις» έχουν ως σκοπό να προφυλάξουν κάθε καινούργιο παίκτη από τους κινδύνους που κρύβει το νέο περιβάλλον στο οποίο καλείται να ζήσει και να παίξει ποδόσφαιρο.

Στον «δεκάλογο» αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι ποδοσφαιριστές της Νάπολι απαγορεύεται να συμμετάσχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις ή σε εγκαίνια συνδέσμων οπαδών χωρίς ειδική άδεια του συλλόγου. Βλέπετε, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να εμφανιστούν δίπλα σε… μαφιόζους και να μην το ξέρουν.

Στον «δεκάλογο» τονίζεται ρητά ότι άπαντες μεταβιβάζουν τα δικαιώματα εικόνας τους στο κλαμπ. Κάτι που –σύμφωνα με τον Ντε Λαουρέντις- λειτουργεί ως δίχτυ ασφαλείας και ελαχιστοποιεί το ρίσκο να εμπλακούν οι παίκτες «σε δουλειές με επικίνδυνα πρόσωπα».
Επίσης, είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν οποιαδήποτε πίεση ή ενόχληση δεχτούν. Και παράλληλα, οφείλουν να ενημερώνουν άμεσα τα στελέχη του κλαμπ για οποιαδήποτε επαφή με «ύποπτα πρόσωπα».

Αφορμή για την αποκάλυψη των «δέκα εντολών» στάθηκε η έρευνα των ιταλικών αρχών για τυχόν «ανεκτικές σχέσεις» του Ντε Λαουρέντις με τη Μαφία και με οργανωμένους οπαδούς της Νάπολι που δουλεύουν για την Καμόρα.

Ο ίδιος απορρίπτει κάθε κατηγορία περί ανοχής του στο οργανωμένο έγκλημα, όπως κατέθεσε εξαρχής και στην αρμόδια επιτροπή κατά της Μαφίας.

Όμως, η Εισαγγελία της Νάπολι συνεχίζει την έρευνά της. Και εξετάζει και τι μπορούν να σημαίνουν τόσο οι διάφορες φωτογραφίες του τερματοφύλακα Πέπε Ρέινα με τους τρεις αδελφούς Εσπόσιτο, που είχαν συλληφθεί το περασμένο καλοκαίρι ως ύποπτοι για συνεργασία με τη «φαμίλια Σάρνο», όσο και οι προσκλήσεις που έπαιρναν οι Εσπόσιτο από παίκτες για να παρακολουθούν από κοντά τα ματς της Νάπολι.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Τζιουσέπε Πεκοράρο κάλεσε σήμερα στο γραφείο του τον Ντε Λαουρέντις και τον ρώτησε σχετικά με τα συγκεκριμένη υπόθεση.

«Η εισαγγελία κάνει την έρευνά της. Δεν υπάρχει καμία κατηγορία εναντίον της Νάπολι ή του προέδρου της. Είναι θετικά τα συναισθήματά μας έπειτα από τη συνάντησή μας με τον κ. Πεκοράρο. Έχουμε αποδείξει τους ισχυρισμούς μας. Είμαστε ικανοποιημένοι και νομίζουμε ότι η υπόθεση θα πάει στο αρχείο», δήλωσε ο δικηγόρος του αφεντικού της Νάπολι, Ματία Γκρασάνι.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ