Τένις

Αποκλεισμός για Κοκκινάκη στη Μαδρίτη

Την ήττα με 2-1 σετ γνώρισε ο Θανάσης Κοκκινάκης από τον Αμερικανό, Σαμ Κουερέι, στο τουρνουά τένις της Μαδρίτης ATP World Tour Masters 1000 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Πάλεψε σκληρά, αλλά δεν τα κατάφερε ο Θανάσης Κοκκινάκης στο 1000άρι τουρνουά τένις της Μαδρίτης. Ο Έλληνοαυστραλός τενίστας, Νο103 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Σαμ Κουερέι, ο οποίος πήρε τη νίκη με 2-1 σετ (6-4, 6-7, 6-3), όμως έδειξε σε ακόμα ένα ματς το πλούσιο ταλέντο του.

Μουδιασμένα μπήκε στο ματς ο Θανάσης Κοκκινάκης στο ματς, με αποτέλεσμα ο Αμερικανός αντίπαλός του να «σπάσει» το σερβίς του. Ο 27χρονος άσος εκμεταλλεύτηκε άρτια το σερβίς του, μη δίνοντας καμία ευκαιρία στον Ελληνοαυστραλό να κάνει το break και πήρε το πρώτο σετ με 6-4.

Με ανάλογο τρόπο κύλησε και το δεύτερο, καθώς ο Σαμ Κουερέι έκανε το break στο τρίτο game και έφτασε μία «ανάσα» πριν το 2-0, όταν προηγήθηκε με 5-3. Ο Θανάσης Κοκκινάκης έδειξε… μέταλλο σε αυτό το σημείο και πήρε τα επόμενα τρία games, όντας μπροστά στο σκορ με 6-5. Ο Αμερικανός ισοφάρισε σε 6-6 και το σετ κρίθηκε στο tie break, όπου ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, κάνοντας το mini break και παίρνοντας το προβάδισμα με 3-0 και 6-4 λίγο αργότερα. Καθώς ήταν "με την πλάτη στον τοίχο", ο Κοκκινάκης με ένα σερί 4-0 κατάφερε να επικρατήσει με 8-6 και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Ωστόσο, στο τρίτο σετ φάνηκε πως δεν είχε την κατάλληλη συγκέντρωση για να κάνει την πλήρη "ανατροπή". Μετά το 3-3, ο Κιουρέι εξαπέλυσε την τελική επίθεσή του και κατόρθωσε να κάνει το break στην πέμπτη προσπάθειά του. Έτσι, πήρε το προβάδισμα με 5-3 και στο επόμενο game «καθάρισε» τη νίκη, παίρνοντας τη νίκη με 2-1 σετ.

Επόμενος αντίπαλος του Κιουρέι στους "32" του τουρνουά της σειράς ATP World Tour Masters 1000 θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης μεταξύ του Ισπανού Ρομπέρτο Μπαουτίστα-Αγκούτ και του Ρουμάνου Μάριους Κόπιλ.

Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x