Διονύσης Δεσύλλας

Αποκτά ταυτότητα με τον Ουζουνίδη

Μπορεί ο Ελληνας τεχνικός να βρίσκεται λίγο καιρό στον πάγκο του Παναθηναϊκού, αλλά φαίνεται πως περνάει σιγά – σιγά τα «σημάδια» του στην ομάδα. Γράφε ο Διονύσης Δεσύλλας.

Η χθεσινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού στη νίκη (πρώτη εκτός έδρας μετά την πρεμιέρα στη Λιβαδειά!) επί του Ατρομήτου ήταν ίσως η πιο σοβαρή τη φετινή σεζόν για το «τριφύλλι». Προσοχή: Όχι εντυπωσιακή, όχι θεαματική. Μα σοβαρή. Οι «πράσινοι» από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτά ήταν εξαιρετικά ώριμοι στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και προσηλωμένοι στον στόχο τους που δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Με πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία που ξεκινούσε πρώτα από τους Μπεργκ – Ιμπάρμπο στη γραμμή του κέντρου, στη συνέχεια από τους χαφ, κεντρικούς και πλάγιους και αργότερα από την τετράδα της άμυνας, οι «πράσινοι» κατάφεραν πρώτα να εγκλωβίσουν τους γηπεδούχους μη επιτρέποντάς τους, με εξαίρεση τα πρώτα 20 λεπτά, να κάνουν φάσεις στην εστία του Βλαχοδήμου. Δεν είναι τυχαίο ότι για περίπου 70 λεπτά ο τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» δεν απειλήθηκε και μετατράπηκε σε… θεατή της αναμέτρησης.

Αφού όλα πήγαν καλά στο ανασταλτικό κομμάτι, οι παίκτες του Παναθηναϊκού συντονισμένα και προσεκτικά έβγαιναν μπροστά και θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει περισσότερες φορές, αν ο Μάρκους Μπεργκ ήταν πιο εύστοχος. Με τους Λουντ και Ζέκα να είναι σε καλή μέρα, τον Βιγαφάνιες να πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες του εμφανίσεις με την πράσινη φανέλα και τον Ιμπάρμπο να ταλαιπωρεί τους αμυντικούς, να είναι μέσα σε κάθε φάση και να έχει την ασίστ στο γκολ, το «τριφύλλι» είχε μια πολύ καλή επιθετική – δημιουργική λειτουργία στο Περιστέρι.

Με τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ, Θέλτα και πολύ περισσότερο με Ατρόμητο χθες, είναι ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός αποκτά σιγά σιγά ταυτότητα, κάτι που οφείλεται στη σκληρή δουλειά που γίνεται από τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους παίκτες του, αλλά και στα συνεχόμενα «θέλω» του Ελληνα προπονητή. Φυσικά, απαιτείται ακόμη πολύς… ιδρώτας απ’ όλους στο Κορωπί για να φτάσει η ομάδα στο επίπεδο που θέλει ο Ουζουνίδης, αλλά τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα το παραπάνω. Επειτα από καιρό βλέπουμε στο γήπεδο μια ομάδα με ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο, μια ομάδα με ομαδικό τρόπο παιχνιδιού και όχι βασισμένη στο ατομικό ταλέντο και ένα σύνολο ποδοσφαιριστών που ξέρουν τι θέλουν.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι σε πρώτη, τουλάχιστον, φάση ο Ουζουνίδης δημιουργεί ένα συμπαγή Παναθηναϊκό. Έναν Παναθηναϊκό που θα κοιτάζει πρώτα το αποτέλεσμα, θα έχει προτεραιότητα την τακτική πειθαρχία και σκοπό να φεύγει από τα ματς νικητής έστω και με… μισό μηδέν. Με σφικτό κέντρο, με τις γραμμές κοντά (κάτι που είδαμε χθες με εξαίρεση ένα μεγάλο διάστημα στην επανάληψη όταν οι πράσινοι οπισθοχώρησαν), χωρίς περιττές ενέργειες και λάθη.

Αυτά σε πρώτη φάση, μέχρι να γίνουν και οι μεταγραφές που θέλει ο προπονητής των «πράσινων». Μεταγραφές που θα αφορούν επιθετικό, δεκάρι, αμυντικό χαφ και ίσως έναν ακόμη παίκτη που θα αγωνίζεται στην αριστερή πλευρά. Όλα αυτά, φυσικά, με την παράλληλη αποδέσμευση αρκετών ποδοσφαιριστών (Σάμπα, Ιβανόφ, Λεντέσμα και Ρινάλντι είναι σε πρώτο πλάνο) τον Ιανουάριο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x