Γιώργος Ζαχαριάδης

Απολαύστε ΠΑΟΚ, γιατί τον… περιμένουν δύσκολα

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει για την περιοδεία του ΠΑΟΚ στη Θράκη, την παράσταση που είχε νικητή πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι στην Ξάνθη, ένα κύπελλο που περιμένει στο δρόμο και ένα καθοριστικό καλοκαίρι.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Είναι οριστικό ότι οι γιορτές ΠΑΟΚτσήδικου ποδοσφαίρου, που ξεκίνησε από τις αρχές του Φεβρουαρίου, συνεχίζονται με την ίδια και μεγαλύτερη επιτυχία, χωρίς να αμφισβητείται ότι υπάρχει ένας αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής.

Το αγωνιστικό δεν απασχολεί. Η εικόνα του ΠΑΟΚ είναι απολαυστική σε ορισμένα σημεία της παράστασης και δεν χρειάζεται καν να αποδείξει σε όλη τη διάρκεια κάθε αγώνα ότι είναι ο πρωταθλητής που δεν τον φτάνει κανείς.

Να μην τα ξαναλέμε… Από τη στιγμή που γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό ότι είναι πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, κοιτάμε αν υπάρχει ένα καινούργιο ρεκόρ, πόσος κόσμος πήγε στην Ξάνθη κι αν θύμιζε μικρή Τούμπα ή αν τελικά είναι μοναδικό φαινόμενο να ανακοινώνεις sold out σε έδρα αντιπάλου με τους δικού σου οπαδούς…

Και καλά, ο ΠΑΟΚ θα το τελειώσει όλο αυτό γεμάτος ρεκόρ, για την ομάδα, τον προπονητή, τους παίκτες κι όποιον άλλον συμμετέχει.
Υπάρχει και το κύπελλο, και μη μου πείτε, είναι κι αυτό δικό του αν δεν συμβεί κάτι διαφορετικό από το να σοβαρευτεί, τώρα που φτάσαμε σε ημιτελικά και δεν μπορείς παρά να είσαι προσεκτικός.

Εγώ θέλω να βλέπω πίσω από όλα αυτά. Να κοιτάξω στην επόμενη μέρα και όσα θα πρέπει να διαχειριστεί ο Σαββίδης και οι συνεργάτες του, για να αποφύγει χάρες, να φτιάξει ομάδα που θα τον εκτοξεύσει, τουλάχιστο μέχρι εκεί που θα νοιώσει ότι έκανε το καλύτερο στις επιλογές του και του βγήκαν. Τον πήγαν σε όμιλο του champions league και το ευχαριστιέται ο άνθρωπος. Το ευχαριστιέται κι ο οπαδός, ο φίλος του ΠΑΟΚ, που απέκτησε πλέον υπόβαθρο πρωταθλητή και αλίμονο αν δεν το νοιώσει και του χρόνου, αν δεν το νοιώσει και εντός και εκτός Ελλάδας.

Αυτό βλέπω και σε αυτό θα επένδυα αν είχα ένα από τα μεγάλα πόστα του ΠΑΟΚ.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, με μια σπουδαία πορεία μέχρι το τέλος της σεζόν, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ο ΠΑΟΚ θα το χαρεί με τους οπαδούς του, με τον 60χρονο γεννεθλιάζοντα Ιβάν, με όποιον μπούχτισε στη μυζήθρα και είναι καιρός να δοκιμάσει πεκορίνο. Από όλα αυτά, που θα κρατήσουν ένα μήνα -το πολύ- ακόμη, τι θα μείνει; Ενας τίτλος και ένας μαστραπάς ακόμη, εφόσον κάνει το νταμπλ.

Ναι, είναι ιστορικός, μετά από30 και βάλε χρόνια. Ναι, να ξεσπάσουν όλοι σε τριήμερο εορτασμό μετά δημοσίων θεαμάτων κι άλλων ντεσού, αλλά, ας υπάρχει καθαρό μυαλό κι ας γίνει αυτό που πρέπει μέχρι να φτάσουμε στο πιο κρίσιμο καλοκαίρι της νεότερης ιστορίας του ΠΑΟΚ.

Θα γίνει πύραυλος και θα φτάσει στους ομίλους για να ζήσουμε ως Θεσσαλονίκη βραδιές ποδοσφαιρικής άνοιξης; Ή θα μιζεριάσουμε;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x