Γενικά

Απόλυτη δικαίωση της ΕΟΦΣΑ, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για τη δικαίωσή της εξέδωσε την Τρίτη η ΕΟΦΣΑ.

Αναλυτικά:

«Τα ψέματα και οι ανακρίβειες ως γνωστών δεν διαρκούν για πάντα. Η Ελληνική Ομοσπονδία Μπάντμιντον «κυνηγήθηκε» τα τελευταία χρόνια όσο καμία ομοσπονδία. Η ΕΟΦΣΑ δέχθηκε δύο έκτακτους ελέγχους, έναν τακτικό, έναν έλεγχο ΣΔΟΕ και δύο ποινικές καταγγελίες από το 2015, από ανθρώπους που προφανώς δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για την ανάπτυξη του αθλήματος.

Η ελληνική δικαιοσύνη, όμως, αποφάνθηκε. Η ομοσπονδία πέρασε αλώβητη από όλη αυτή τη διαδικασία που ξεκίνησε από την πρώην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Από τους συνεχόμενους ελέγχους δεν επιβλήθηκε εις βάρος της ομοσπονδίας κανένα πρόστιμο! Αποδείχτηκε με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία δεν είχε σαν στόχο την πάταξη της διαφθοράς και της παρανομίας στις ομοσπονδίες, αλλά έδειχνε προσωπικό μένος κατά του μπάντμιντον και της προέδρου του.

Οι διώκτες της ΕΟΦΣΑ, λοιπόν θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης, η οποία στέκει ανεξάρτητη. Η πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Βικτωρία Χατζήνα, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προσωπικά, αλλά και σύσσωμο το ελληνικό μπάντμιντον, νιώθω ιδιαίτερη χαρά για την απόλυτη δικαίωση μας. Κυνηγηθήκαμε, σαν να ήμασταν το μοναδικό πρόβλημα του ελληνικού αθλητισμού και τελικά δεν μας επιβλήθηκε το παραμικρό πρόστιμο. Η πολιτική και οι σκοπιμότητες δεν χωράνε στον αθλητισμό.

Το μπάντμιντον ανήκει στους αθλητές και εμείς θα συνεχίσουμε να τους υπηρετούμε. Η ΕΟΦΣΑ κάθε χρόνο διοργανώνει 4-5 μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις κι ευελπιστούμε η νέα διοίκηση του αθλητισμού και προσωπικά ο κ. Αυγενάκης να σταθεί στο πλευρό μας και να επικροτήσει τις ομοσπονδίες που παλεύουν για την ανάπτυξη του αθλήματος και προπάντων είναι... καθαρές! Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη ΔΣ της ΕΟΦΣΑ για τη στήριξη, την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου και τη συμπαράσταση και τον Γιάννη Κάπο για τον άοκνο και άδολο νομικό αγώνα του».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x