Μουσική

Απόψε η μεγάλη βραδιά της Eurovision (vids)

Έτοιμη να «μαγέψει» με τη φωνή της για άλλη μία φορά την Ευρώπη είναι η Μαρία Έλενα Κυριάκου για τον αποψινό τελικό της Eurovision. Ποια τα φαβορί και τα… αουτσάιντερ του 60ου μουσικού διαγωνισμού.

Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Οι φαν της Eurovision που περίμεναν με ανυπομονησία την αποψινή βραδιά θα μπορέσουν να απολαύσουν το φαντασμαγορικό event που ετοίμασαν οι Αυστριακοί διοργανωτές για τον 60ο Μουσικό Διαγωνισμό (22:00, ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ HD).

Μεταξύ των χωρών που θα διαγωνιστούν σήμερα και η Ελλάδα με την Μαρία Έλενα Κυριάκου, η οποία θα εμφανιστεί στην 15η θέση (λίγο πριν τις έντεκα το βράδυ) και ετοιμάζεται να… μαγέψει για άλλη μία φορά την Ευρώπη με το «One Last Breath».



Εκτός από την Κύπρια τραγουδίστρια, υπάρχει και ο συμπατριώτης της Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος κατάφερε και εκείνος να κερδίσει το «εισιτήριο» για τη μεγάλη βραδιά και θα εκπροσωπήσει την Κύπρο με το «One thing i should have done».



Απόλυτο φαβορί θεωρείται η Σουηδία, λόγω και των εκπληκτικών εφέ που χρησιμοποιούνται στο «Heroes» του Mans Zelmerlow που έκανε ολόκληρη την Ευρώπη να ασχοληθεί μαζί του, αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα μέτριο τραγούδι.



Αν μιλήσουμε με καθαρά μουσικά κριτήρια, εκείνο που ξεχωρίζει είναι της Ιταλίας με τους «Il Volo» και το «Grande Amore».



Για πρώτη φορά συμμετέχει στο διαγωνισμό η Αυστραλία, αφού το μουσικό σόου σημειώνει μεγάλη τηλεθέαση στη συγκεκριμένη χώρα και η EBU ήθελε να την ευχαριστήσει, δίνοντάς την ευκαιρία να συμμετάσχει στο διαγωνισμό.



Αν καταφέρει να κερδίσει, θα διοργανώσει τον επόμενο διαγωνισμό μαζί με κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα (πιθανότατα τη δεύτερη στην κατάταξη).

Μάλιστα, η Αυστραλία μαζί με τη Ρωσία και την Εσθονία θεωρούνται τα αμέσως επόμενα φαβορί για την πρωτιά, ενώ προσωπική εκτίμηση είναι πως η Μαρία Έλενα Κυριάκου θα καταφέρει να πλασαριστεί λίγο πάνω από τη δέκατη θέση, αφού ρόλο θα παίξουν και οι κριτικές επιτροπές (που συνήθως έχουν πιο ψηλά στην… εκτίμησή τους τραγούδια όπως της περσινής νικήτριας του ελληνικού Voice).

Αναλυτικά, η σειρά εμφάνισης είναι η εξής:

1. Σλοβενία
2. Γαλλία
3. Ισραήλ
4. Εσθονία
5. Ηνωμένο Βασίλειο
6. Αρμενία
7. Λιθουανία
8. Σερβία
9. Νορβηγία
10. Σουηδία
11. Κύπρος
12. Αυστραλία
13. Βέλγιο
14. Αυστρία
15. Ελλάδα
16. Μαυροβούνιο
17. Γερμανία
18. Πολωνία
19. Λετονία
20. Ρουμανία
21. Ισπανία
22. Ουγγαρία
23. Γεωργία
24. Αζερμπαϊτζάν
25. Ρωσία
26. Αλβανία
27. Ιταλία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x