Επικαιρότητα

Απορροφά τις αυξήσεις των φόρων στα καύσιμα η αγορά, λέει η κυβέρνηση

Ενα ακόμη φαινόμενο που οι αυξήσεις στην αγορά, αφορούν άλλους και όχι τους φόρους που βάζει η κυβέρνηση, διαπιστώσαμε σήμερα.

Ενα ακόμη φαινόμενο που οι αυξήσεις στην αγορά, αφορούν άλλους και όχι τους φόρους που βάζει η κυβέρνηση, διαπιστώσαμε σήμερα. Κι ενώ οι τιμές στα υγρά καύσιμα ανεβαίνουν όπως ο υδράργυρος το καλοκαίρι, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας οι δικοί της φόροι απορροφώνται από την αγορά (!) και οι αυξήσεις που βλέπουμε στα πρατήρια οφείλονται μόνο στην αύξηση των διεθνών τιμών πετρελαίου. Και βέβαια, περιμένουμε ανακοίνωση και από το Σύνδεσμο Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, των ανθρώπων της αγοράς δηλαδή, να μας επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν όσα αναφέρει το Υπουργείο, η ανακοίνωση του οποίου μεταξύ άλλων αναφέρει και ενέργειες κατά της λαθρεμπορίας, από το 2016, χωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία, όπως πόσα πρατήρια έπιασαν, πόσες ποσότητες, πόσα πρόστιμα έβαλαν και πόσα χρήματα εισέπραξαν.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου, αναφέρει:

"Η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης επηρεάζει τις φορολογικές επιβαρύνσεις κατά 3,7 λεπτά του ευρώ για τις βενζίνες, 10 λεπτά για το πετρέλαιο θέρμανσης και 7 λεπτά για το υγραέριο κίνησης...

Περισσότερα στο www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x