Επικαιρότητα

Απόστολος Τζιτζικώστας: Είναι εφικτές οι εκλογές το συντομότερο δυνατό

Στην διεξαγωγή της εσωκομματικής εκλογής όσο το δυνατόν συντομότερα, ακόμη και στις 13 Δεκεμβρίου, επιμένει ο υποψήφιος για την ηγεσία Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στην διεξαγωγή της εσωκομματικής εκλογής όσο το δυνατόν συντομότερα, ακόμη και στις 13 Δεκεμβρίου, επιμένει ο υποψήφιος για την ηγεσία Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος παράλληλα επιχειρεί να πάρει αποστάσεις από την εσωκομματική αντιπαράθεση στη ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό μετά το φιάσκο της Κυριακής, ο κύριος Τζιτζικώστας ζήτησε την παραίτηση τόσο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη όσο και της ΚΕΦΕ και του προέδρου της, δείχνοντας ότι διαχωρίζει την θέση του και από τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, τον οποίο του «χρέωνε» η πλευρά Μεϊμαράκη.

Η πλευρά του κ. Τζιτζικώστα θεωρεί ότι τεχνικά είναι δυνατή η διεξαγωγή των εκλογών σύντομα, αφού η βάση δεδομένων, που είναι το σύνολο των ψηφοφόρων, υπάρχει στο υπουργείο Εσωτερικών. Αφήνει δε ερωτήματα για το αν υπάρχει άλλου είδους σκοπιμότητα που προκαλεί τις καθυστερήσεις, όχι μόνο εσωκομματική αλλά και πολιτική που σχετίζεται με τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Καθώς η κρίση στο κυβερνών κόμμα με αφορμή το ασφαλιστικό είναι ορατή, εάν η εκλογή αργήσει τότε ίσως τεθεί θέμα ευρείας κυβερνητικής συνεργασίας, πριν αναδειχθεί νέος αρχηγός. Γι αυτό άλλωστε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, ζήτησε να δεσμευτούν όλοι οι υποψήφιοι ότι δεν θα υπάρξει συγκυβέρνηση κάτι που αντέκρουσε η κυρία Μπακογιάννη με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί ο επόμενος αρχηγός.

Στο στρατόπεδο του περιφερειάρχη δεν έχουν αποκλείσει να επανέλθει ξανά, με πρόφαση τα διαδικαστικά, η πρόταση για συνέδριο του κόμματος, για αλλαγή του τρόπου εκλογής από την βάση, κάτι στο οποίο είναι διαμετρικά αντίθετοι.

Μέχρι τότε ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει τις περιοδείες και τις ομιλίες, προβάλλοντας την ανάγκη ριζικής ανανέωσης της Νέας Δημοκρατίας. Επιπλέον, επιμένει να ζητά να γίνει, έστω με καθυστέρηση, ο διάλογος που δεν έγινε πριν την Κυριακή με εθνική συνδιάσκεψη του κόμματος, ενώ συμφωνεί με τους ανθυποψηφίους του να πέσουν οι τόνοι και να αποφεύγονται στο εξής οι προσωπικές αναφορές.

Βρέθηκε πάντως σε δύσκολη θέση όταν κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Δευτέρα, ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος του επισήμανε ότι ήταν η δική του πλευρά που είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο σποτάκια που σατύριζαν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για να απαντήσει ότι δεν ήταν ο κ. Μεϊμαράκης ο στόχος αλλά η παλιά νοοτροπία που υπάρχει στη ΝΔ και πρέπει να αλλάξει.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x