Γενικά

Αποθέωση για Πετρούνια

Ο Λευτέρης Πετρούνιας και τα υπόλοιπα μέλη της Εθνικής γυμναστικής που αγωνίστηκαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βέρνης έγιναν δεκτοί τη Δευτέρα με αποθέωση στο «Ελ. Βενιζέλος».

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους δέχτηκε τις ευχές των παριστάμενων για την κατάκτηση της κορυφής στην ελβετική πρωτεύουσα.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ράφτης, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Βέρνης και στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Ο Λευτέρης είναι ένα επίπεδο πάνω από τους Ευρωπαίους αντιπάλους του. Είναι πολύ καλός και ήταν αναμενόμενο ότι θα βγει πρώτος, ακόμα και κάνοντας λάθος στην έξοδο του προγράμματός του σε προκριματικό και τελικό», είπε αρχικά, συμπληρώνοντας πως:

«Αυτό που εμείς έχουμε βάλει ως στόχο είναι η κορύφωση να έρθει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκεί όπου ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος. Ευελπιστούμε ότι θα κάνει μία τέλεια εκτέλεση, θα αγγίξει τους 16,000 βαθμούς, ώστε να έχει πολύ μεγάλη πιθανότητα για το χρυσό μετάλλιο. Με βάση τις ικανότητές του, αξίζει να το κατακτήσει, αλλά θα πρέπει να βρεθεί στην κατάλληλη φόρμα την κατάλληλη στιγμή.

Έχει τις δυνατότητες να κερδίσει ξανά τον Βραζιλιάνο Ζανέτι, που είναι ο κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου, όπως τον κέρδισε και παλιότερα. Και στο προ-Ολυμπιακό test event θεωρώ ότι ο Λευτέρης ήταν καλύτερος, παρότι τελικά πήρε τη δεύτερη θέση».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Βλάση Μάρα. «Ο Βλάσης πήγε πολύ καλύτερα από ότι περίμενα. Δεν ήμασταν έτοιμοι. Ο στόχος είναι να παρουσιαστεί όπως πρέπει στο Ρίο. Στον προκριματικό, εκτέλεσε πρόγραμμα με συντελεστή 6,50 και για τον τελικό το ανεβάσαμε στο 6,90 με μόνο τρεις μέρες προπόνησης εκεί. Για μένα, πήγε αρκετά καλά. Η πτώση ήρθε σ’ ένα σημείο του προγράμματος που είναι… περπάτημα γι’ αυτόν, σε μια άσκηση που την κάνει για πλάκα. Ήταν μια άτυχη στιγμή.

Πιστεύω ότι στο Ρίο θα είναι πανέτοιμος, είναι, άλλωστε, πάρα πολύ έμπειρος. Η Ολυμπιακή διάκριση είναι κάτι που του λείπει, έχει πολύ ισχυρό κίνητρο, γι’ αυτό άλλωστε συνεχίζει σε υψηλό επίπεδο στα 33 του χρόνια. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι ψύχραιμος και θα αποβάλει όλες τις κακές σκέψεις που του έχουν αφήσει τα γεγονότα στις προηγούμενες Ολυμπιακές συμμετοχές του. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και αυτό θα τον οδηγήσει πολύ ψηλά», κατέληξε ο Ράφτης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x