Κολύμβηση

Αποχωρεί από τις πισίνες ο Γκιούρτα

Την απόφασή του να εγκαταλείψει τις πισίνες γνωστοποίησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη ο Ντάνιελ Γκιούρτα.

Ο Ούγγρος κολυμβητής και πρωταθλητής στο πρόσθιο ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό κολύμβηση στα 29 του, δημιουργώντας εύλογες απορίες.

Ο Γκιούρτα αποχωρεί ως «χρυσός» Ολυμπιονίκης στα 200 μέτρα πρόσθιο το 2008 στο Πεκίνο και «ασημένιος» στο ίδιο αγώνισμα το 2012 στο Λονδίνο, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο Γκιούρτα κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα πρόσθιο στα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2009 στη Ρώμη, του 2011 στη Σανγκάη και του 2013 στη Βαρκελώνη, ενώ στο Παγκόσμιο του 2015 κατέκτησε το χάλκινο.

Επίσης, έχει κατακτήσει οκτώ ευρωπαϊκά χρυσά σε 50άρα πισίνα και από δύο χρυσά και ένα ασημένιο σε παγκόσμια 25άρας.

Αναδείχτηκε κορυφαίος Ούγγρος κολυμβητής πέντε φορές στην καριέρα του.

Ο ίδιος έγραψε στην προσωπική του σελίδα του στο facebook: «Παίρνοντας την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου, λέω αντίο στην αγωνιστική κολύμβηση. Δεν είμαι τύπος που το βάζει κάτω, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι καιρός να το παρατήσω. Είμαι ευγνώμων σε όλη τη χώρα που στάθηκε πλάι μου, αλλά και για το γεγονός ότι κέρδισα όλα όσα ονειρεύεται ένας κολυμβητή.

Ήμουν αήττητος για έξι χρόνια. Δε θα ξαναδείξω την πλάτη μου στις πισίνες. Ουγγρική κολύμβηση, μπορείς να βασίζεσαι σε μένα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x