Κολύμβηση

Αραούζου: «Ζοφερό το μέλλον του ερασιτεχνικού αθλητισμού»

Τους υψηλούς στόχους που έχει για τη φετινή σεζόν, αλλά και τις σκέψεις τις για τα προβλήματα που μαστίζουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ανέλυσε η πρωταθλήτρια της ανοιχτής θάλασσας, Κέλλυ Αραούζου.

Έχει μάθει να κολυμπάει στα βαθιά και να φέρνει εις πέρας τους δύσκολους στόχους που θέτει. Η Κέλλυ Αραούζου ετοιμάζεται για μια ακόμα σεζόν γεμάτη κολύμβηση και μίλησε για τις υψηλές προσδοκίες της, αλλά και τα προβλήματα που συναντάει στην προσπάθειά της, ενώ μιλάει και για την απουσία του Σπύρου Γιαννιώτη από την ενεργό δράση.

Αναλυτικά, όσα είπε στην επίσημη σελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας:
Για τα προβλήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού: «Ο χώρος του ερασιτεχνικού αθλητισμού μαστίζεται από πολλά προβλήματα. Όχι μόνο τα τελευταία χρόνια με τη δύσκολη κατάσταση που περνάει η χώρα μας, αλλά πάντα. Ειδικότερα για τους ερασιτέχνες αθλητές , οι οποίοι και αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα, είναι ζοφερό το μέλλον, καθώς αν αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα, αυτό έχει αντίκτυπο και στις επιδόσεις τους αλλά και στη ψυχολογία τους. Απλώς τώρα τα προβλήματα είναι πιο δύσκολα να ξεπεραστούν και πρέπει να υπερβάλουμε εαυτούς».

Για την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν: «Η προετοιμασία μου ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα. Φέτος θα είναι μια πιο χαλαρή χρονιά , έπειτα και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν στοχεύω ψηλά σε όλες τις διοργανώσεις που έχω φέτος και το ίδιο θα κάνω και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Για το ότι ο Σπύρος Γιαννιώτης σταμάτησε από την ενεργό δράση: «Με τον Σπύρο ενώ κολυμπάγαμε μαζί στους αγώνες, οι προπονήσεις μας δεν ήταν κοινές. Εντάξει είναι κάπως περίεργο που δεν θα τον βλέπω στην πισίνα για τις προπονήσεις του, αλλά πιστεύω πως ο Σπύρος δε θα εγκαταλείψει την κολύμβηση και θα μείνει στον αθλητισμό και ειδικότερα στην κολύμβηση για τα υπόλοιπα χρόνια».

Για τις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις που θα συμμετάσχει: «Θέλω να βλέπω τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Οι στόχοι μου είναι πάντα υψηλοί. Θέλω να επικεντρωθώ στα ατομικά μου αγωνίσματα και να ανεβάσω τις επιδόσεις μου σε αυτά. Δεν ξέρω όμως αν συμμετάσχω στο ομαδικό μετά την αποχώρηση του Σπύρου και το πώς θα διαμορφωθεί η ομάδα».

Για τις εντυπώσεις της από το Santorini Experience: «Η διοργάνωση του Santorini Experience εκτός από το ότι είναι μια μοναδική αθλητική εμπειρία συνδυάζει και πολλά άλλα πράγματα μαζί. Όποτε πάμε στο νησί για να πάρουμε μέρος στον αγώνα υπάρχει πολύ καλή φιλοξενία, οι άνθρωποι μας αγκαλιάζουν και αισθανόμαστε ότι είμαστε ευπρόσδεκτοι. Αυτό που θέλουμε εμείς οι αθλητές είναι να βρισκόμαστε κοντά στον κόσμο και αυτή η διοργάνωση μας δίνει αυτή την ευκαιρία».

Για το αν σκέφτεται τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020: «Δεν τους σκέφτομαι ακόμα, γιατί είναι κάτι πολύ μακρινό ,μετά από 4 χρόνια δηλαδή. Θέλω να πηγαίνω βήμα-βήμα , σταδιακά. Το μόνο που θα μπορούσα να πω τώρα είναι ότι κοιτάω τους αγώνες που είναι κοντά χρονικά, θα θέσω τους στόχους μου γι’ αυτούς στην ώρα τους και έχουμε αρκετό καιρό μπροστά μας για το Τόκιο. Βέβαια δεν ξέρουμε και αν θα βρίσκομαι εκεί γιατί υπάρχουν πολλά προβλήματα που μαστίζουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και συνεπώς και την κολύμβηση. Οι ερασιτέχνες αθλητές αντιμετωπίζουν πιο δύσκολα αυτά τα προβλήματα και μπορεί να τους ρίξουν την ψυχολογία ή να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις επιδόσεις τους. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να υπερβάλλουμε εαυτούς και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x