Χάντμπολ

Αρβανίτης στον ΣΠΟΡ FM: «Το ελληνικό χάντμπολ μπορεί»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θεωρεί πως η νίκη επί των Σκοπίων δείχνει πως η Εθνική και το ελληνικό χάντμπολ γενικότερα έχουν μέλλον.

Αισιόδοξος για το μέλλον του ελληνικού χάντμπολ και την προσπάθεια της Εθνικής στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Αρβανίτης, μιλώντας στην εκπομπή Sports Club του ΣΠΟΡ FM 94,6. Επίσης αναφέρθηκε και στη σχέση ζωής που έχει με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Αρβανίτης μίλησε στους Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου και Εύα Ζαχαριουδάκη για:

-την προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος: «Έχουμε ελπίδες. Από την αρχή στοχεύαμε στα εντός έδρας ματς και αυτή η νίκη επί των Σκοπίων ήρθε νωρίς και μας δίνει έξτρα κίνητρο για τη συνέχεια».

-τη νίκη επί των Σκοπίων στην Κοζάνη: «Ήταν μια εντυπωσιακή νίκη. Τα Σκόπια πιστεύω πως θα περάσουν απευθείας. Έβλεπαν το ματς σαν πρόβα για το Παγκόσμιο του Ιανουαρίου και ήταν σημαντικό που πήραμε αυτούς τους δύο βαθμούς που μας βάζουν σε τροχιά πρόκρισης. Το αποτέλεσμα αυτό δίνει αισιοδοξία στο άθλημά μας και προσφέρει όραμα στους αθλητές μας. Είχα πει στους παίκτες πριν τον αγώνα ότι ήταν ένα παιχνίδι που μπορεί να τους δώσει αναγνωρισιμότητα, αλλιώς θα περνάγαμε στη λήθη».

-το επίπεδο του ελληνικού χάντμπολ: «Ταλέντο υπάρχει και περισσεύει στο ελληνικό χάντμπολ. Πιστεύω πως τώρα στην Εθνική υπάρχει περισσότερο ταλέντο σε σχέση με την ολυμπιακή ομάδα του 2004. Δεν ξέρω τι λάθος γινόταν στο παρελθόν. Τώρα δουλεύουμε σκληρά, έχω έναν εξαιρετικό επιτελείο συνεργατών και βγαίνει η ποιότητα των παικτών γιατί γίνεται μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια. Το κυριότερο είναι πως όλοι πιστεύουν πλέον ότι μπορούμε. Μέχρι πρότινος πολλοί πίστευαν πως μέχρι εδώ είμαστε. Αυτές οι γενιές μπορούν και με το παραπάνω».

-τα ματς με την Τουρκία: «Οφείλουμε να πάρουμε τη νίκη. Είναι καλή ομάδα η Τουρκία, αλλά θεωρώ πως έχουμε την ποιότητα για να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Ελπίζω να είμαστε υγιείς».

-το αν θα δούμε νέα πρόσωπα: «Η Εθνική ανήκει σε όλους. Όποιος παίκτης δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει, νεότερος ή πιο έμπειρος, θα κληθεί να μας βοηθήσει».

-τη στήριξη της περιφέρειας στο άθλημα: «Η επαρχία στηρίζει πολύ το χάντμπολ. Οι μεγάλες ομάδες έχουν μπει κι έχουν τον πρώτο ρόλο, αλλά τα μεγάλα ταλέντα θα έρχονται πάντα από την επαρχία. Η Κοζάνη είναι η έδρα μας, βρήκαμε μεγάλη αγάπη και ανθρώπους που μας βοήθησαν πολύ».

-τα έντεκα χρόνια του στην ΑΕΚ: «Ήταν μια περίεργη ιστορία. Όμως είναι το παιδί σου και το αγαπάς, με τα καλά και τα στραβά του. Ζήσαμε μεγάλες αλλά και άσχημες στιγμές. Η νίκη στη Μίκρα που πήραμε το πρωτάθλημα και η επιστροφή ήταν μια μεγάλη στιγμή. Όπως και η νίκη μας στις Σέρρες με μια όχι δυνατή ομάδα και με μικρό ρόστερ. Ήταν ένα πολύ όμορφο ταξίδι. Στα άσχημα ήταν η κούραση, ότι πολλές φορές δεν είχαμε γήπεδο να δουλέψουμε, κάποιες φορές ήταν άσχημα τα οικονομικά βλέποντας τους αθλητές κουρασμένους και απογοητευμένους. Αρκετές φορές έφτασα στο σημείο να σκεφτώ να το αφήσω. Όμως δυσκολεύομαι πολύ να φύγω από κάτι που έχω χτίσει με αγάπη και αυτό ίσως να το έχω πληρώσει στην καριέρα μου. Βλέποντας όμως την ΑΕΚ τώρα νιώθω περήφανος και τα αφήνω όλα πίσω».

-τη στήριξη του κόσμου της ΑΕΚ στο χάντμπολ: «Ο κόσμος της ΑΕΚ αγάπησε το χάντμπολ για το πάθος που έβγαζε η ομάδα. Οι παίκτες μου τότε έκαναν κατάθεση ψυχής και έφεραν τίτλο, γι’ αυτό και τους αγάπησε ο κόσμος. Ίσως και γι’ αυτό τους ονόμασαν ‘μάγκες’».

-τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας: «Είναι το σπίτι μου. Άρχισα παίζοντας μπάσκετ εκεί και μετά πέρασα στο χάντμπολ. Ήταν μια οικογένεια, μια παρέα, πέρασα πολύ ωραία και πήραμε τίτλους. Τότε το χάντμπολ ήταν πολύ δημοφιλές. Είναι δύσκολο να φτάσει η ομάδα ξανά σε τόσο υψηλό επίπεδο, αλλά μπορεί να έχει μια καλή παρουσία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x