Χάντμπολ

Αρβανίτης στον ΣΠΟΡ FM: «Το καλύτερο που μπορούμε απέναντι στη FYROM»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός και ο Χρήστος Μυλωνάς μίλησαν για τη σημερινή πρόκληση της Εθνικής χάντμπολ απέναντι στη FYROM.

Για τη μεγάλη πρόκληση της Εθνικής χάντμπολ απέναντι στην ΠΓΔΜ στην Κοζάνη (17:00) για τα προκριματικά του Euro 2020 μίλησαν στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιάννης Αρβανίτης και ο Χρήστος Μυλωνάς.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε στον Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου και τις Εύα Ζαχαριουδάκη και Βαλεντίνα Νικολακοπούλου: «Παίζουμε με την πιο ισχυρή ομάδα του ομίλου. Δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε τέτοιες ομάδες και ελπίζω να μείνουμε στο ματς μέχρι τέλους για να διεκδικήσουμε το καλύτερο που μπορούμε. Από το ματς με την Ισλανδία κρατάμε τα 40 πρώτα λεπτά και το μάθημα ότι αν χαλαρώσεις η διαφορά μπορεί να διευρυνθεί. Πήγαμε με έναν αθλητή λιγότερο και με έναν τραυματία εκεί, ενώ τώρα θα είμαστε 16. Η FYROM είναι μεγάλη δύναμη του χώρου, με αθλητές που παίζουν σε Final 4 Champions League και μεγάλη εμπειρία από διεθνή παιχνίδια. Εμείς έχουμε να αντιπαρατάξουμε ενθουσιασμό και διάθεση, καθώς και το καλό κλίμα που δημιουργείται σιγά-σιγά. Έχουμε τα στοιχεία, αθλητικά είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, αλλά μας λείπουν κάποιες παραστάσεις. Στόχος μας στον όμιλο είναι η τρίτη θέση, οτιδήποτε άλλο είναι ουτοπικό. Θα τη διεκδικήσουμε απέναντι στην Τουρκία την άνοιξη και θέλουμε να πάρουμε ότι μπορούμε από Σκόπια και Ισλανδία για να είμαστε στις καλύτερες τρίτες των ομίλων. Παλιά δεν σκεφτόμασταν καν την παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση, αλλά τώρα αυτά τα παιδιά μπορούν να γράψουν ιστορία. Το γήπεδο που θα παίξουμε με τη FYROM είναι ένα στολίδι και ευχαριστούμε την τοπική αυτοδιοίκηση και τους ανθρώπους της περιοχής που μας στηρίζουν».

Ο διεθνής πλέι μέικερ, Χρήστος Μυλωνάς, είπε με τη σειρά του: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η FYROM πρωταγωνιστή στις διεθνείς διοργανώσεις και οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για 60 λεπτά για να πάρουμε ό,τι περισσότερο γίνεται. Θα χρειαστεί να αμυνθούμε καλά και να βρούμε γκολ στον αιφνιδιασμό. Σίγουρα FYROM και Ισλανδία είναι τα φαβορί του ομίλου και θα πάρουν τις δύο θέσεις που οδηγούν απευθείας στα τελικά. Εμείς θέλουμε την τρίτη θέση για να έχουμε ελπίδες να βρεθούμε στο Euro 2020. Είχα κάνει ντεμπούτο απέναντι στη FYROM εκτός έδρας, η ατμόσφαιρα τότε ήταν εχθρική και δεν είχαμε καλά-καλά ακούσει τον εθνικό μας ύμνο. Σήμερα όμως η ατμόσφαιρα θα είναι πολύ καλή, γιατί η αστυνομία έχει φροντίσει να υπάρχουν τα κατάλληλα μέτρα. Το γήπεδο της Κοζάνης είναι ένα στολίδι και ελπίζω να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x