Κολύμβηση

Αρνιακός: «Ανυπομονώ για την κούρσα του XTERRA OWS»

Ο Γιώργος Αρνιακός μιλάει στο sport-fm.gr για την προετοιμασία του για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ανυπομονεί να κολυμπήσει το πρώτο του XTERRA Openwater Swim Challenge.

Μια ιατρική διάγνωση ήταν η αιτία για να ασχοληθεί κολύμβηση. Ο Γιώργος Αρνιακός προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ανυπομονεί να κολυμπήσει το πρώτο του XTERRA Openwater Swim Challenge στις 4 Νοεμβρίου στη Βάρκιζα. Μεταξύ πισίνας και θάλασσας ο πρωταθλητής κολύμβησης αποκαλύπτεται στον sport-fm.gr

Αναλυτικά:

Γεννημένος που και πότε; «5 Ιουνίου 1992 Αθήνα»
Σύλλογος; «Κολυμβητικός όμιλος Ποσειδώνας Ιλισίων»
Στυλ κολύμβησης; «Ελεύθερο»

Διεθνείς παρουσίες; «Ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Open Water στο Piombino της Ιταλίας. Χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακή Αγώνες της Πεσκάρα. Συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη »

Πως ξεκίνησες την κολύμβηση; «Στην ηλικία των τεσσάρων ετών διαγνώστηκα με άσθμα. Οι γονείς μου πήγαν στον τότε παιδίατρο μου και αυτός τους είπε ότι η καλύτερη άσκηση που μπορώ να κάνω είναι η κολύμβηση. Σε συνδυασμό με τις καλοκαιρινές βουτιές μαζί με τον πατέρα μου και την εξερεύνηση των βυθών η κολύμβηση ήταν ένα φυσικό επακόλουθο καθώς και μία όμορφη επιλογή για εμένα».

Υπήρχε κάποιο άθλημα πριν που είχες δοκιμάσει; «Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα δοκιμάσει και πάρα πολλά αθλήματα με την έννοια του να γραφτώ σε σύλλογο με προπονητή. Απλά κάθε Σαββατοκύριακο πήγαινα για ποδόσφαιρο και μπάσκετ μαζί με τον πατέρα μου και τον αδελφό μου. Επίσης έχω κάνει ένα μικρό πέρασμα από το καράτε κυρίως στον παιδικό σταθμό και ατελείωτο πινγκ –πονγκ κοντράροντας τον πατέρα μου που έπαιζε στα νιάτα του».

Γιατί κατέληξες σε αυτό το στυλ; «Από μικρός είχε φανεί ότι το στυλ μου είναι το ελεύθερο. Από όσο με θυμάμαι πάντα κολυμπούσα τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση που υπήρχε στην εκάστοτε ηλικιακή κατηγορία. Είχα δοκιμάσει και την μεικτή, δυστυχώς δεν είχα το πρόσθιο το οποίο αποτελεί το πιο αδύνατο στυλ μου. Αυτό που δεν ξέρει πολύς κόσμος για εμένα είναι ότι εκτός από το ελεύθερο είμαι πολύ καλός και στην πεταλούδα η οποία μου αρέσει πάρα πολύ και κατά καιρούς έχω κολυμπήσει αξιόλογους χρόνους στο 200 πεταλούδα».

inner

Ποιες είναι θυσίες του πρωταθλητισμού; «Δε μου αρέσει ο όρος θυσία. Για μένα αποτέλεσε μια συνειδητή επιλογή να βάλω το κολύμπι και τις ώρες προπόνησης πάνω από μία βόλτα, από χρόνο ξεκούρασης, προσωπική ζωή, καλοκαιρινές διακοπές. Όλα αυτά είναι συνειδητές επιλογές που αν αγαπάς αυτό που κάνεις και βάζεις στόχους στον εαυτό σου θα χρειαστεί αργά ή γρήγορα να πάρεις».

Υπάρχουν στιγμές που να αναρωτιέσαι αν αξίζουν; «Σίγουρα υπάρχουν τέτοιες στιγμές ιδιαίτερα μετά από αποτυχίες ή από κάποια απογοήτευση που μπορεί να παίρνεις από το χώρο. Τότε σκέφτεσαι «ωραία βρε Γιώργο γιατί το κάνεις αφού βλέπεις δε βγαίνει, δεν έχεις στήριξη, γιατί το προσπαθείς;» Εκείνη τη στιγμή όμως είναι που πρέπει να κάνεις την διαφορά, να σκάψεις βαθιά μέσα σου, να βρεις τα ψυχικά αποθέματα τη δύναμη και το κουράγιο να ξεκινήσεις ξανά την προσπάθεια. Το κυριότερο είναι να πιστέψεις ξανά σε σένα μόλις το πετύχεις αυτό. Η ικανοποίηση και η αυτοπεποίθηση που νιώθεις δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου; «Η στόχοι μου είναι η συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Νότιο Κορέα το 2019 καθώς και συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020».

Είναι στο μυαλό σου να αφήσεις την πισίνα για τη θάλασσα; «Σίγουρα η πισίνα από άποψη προτεραιότητας έχει πάει λίγο πίσω για εμένα. Ωστόσο θα ήταν λάθος να την αφήσω εντελώς καθώς αγωνίσματα όπως τα 800 και τα 1500 m ελεύθερο αποτελούν τη βασική μου ταχύτητα για τις αποστάσεις της ανοικτής θάλασσας. Παράλληλα η προετοιμασία των αθλητών open water γίνεται στην πισίνα».
Στις 4 Νοεμβρίου θα συμμετάσχεις στο πρώτο σου XTERRA OWS. Ανυπομονείς; Θα υπάρχει ανταγωνισμός; «Σίγουρα έχω προσμονή για τον αγώνα στις 4 Νοεμβρίου. Ανταγωνισμός δεν ξέρω αν υπάρχει αλλά νομίζω ότι δεν είναι κι αυτοσκοπός να ανταγωνίζεσαι συνέχεια. Πάμε να απολαύσουμε τον αγώνα. Πάνω απ' όλα να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και από κει και πέρα ο καλύτερος ας κερδίσει. Προσωπικά για μένα θα αποτελέσει μία κούρσα που θα μπω για να την απολαύσω».
Ποιο είναι το μήνυμα σου σε όσους ακόμα δεν έχουν αποφασίσει να ασχοληθούν με τον αθλητισμό; «Θα ήθελα προσωπικά να τους προκαλέσω να το δοκιμάσουν. Ο αθλητισμός δίνει υγεία, ευεξία και ζωντάνια στην καθημερινότητα του κάθε ανθρώπου. Επίσης θα δούνε τρομερές αλλαγές στο σώμα τους με άμεσο αποτέλεσμα την τόνωση της αυτοπεποίθησης τους .Με χαρά βλέπω ότι οι Έλληνες αρχίζουν και αθλούνται πιο μαζικά και πιο συστηματικά. Επειδή ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, βάλτε τον αθλητισμό στην ζωή σας και δεν θα χάσετε»!
H προετοιμασία για μεγάλους αγώνες γίνεται χωρίς την υποστήριξη από χορηγούς; Έχεις υποστηριχτές; «Αυτό δυστυχώς είναι ένα παράπονο που έχουμε όσοι γενικότερα ασχολούμαστε με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Οι παροχές είναι πολύ μικρές και το κόστος μεγαλύτερο. Κοινώς βάζεις και από την τσέπη σου για αυτό που αγαπάς. Από εκεί και πέρα θα ήθελα να τονίσω την βοήθεια και την υποστήριξη που έχω από την ARENA η οποία μου παρέχει τον κατάλληλο εξοπλισμό για να προπονούμαι και να αγωνίζομαι. Επίσης ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον Παναγιώτη Ρέτζιο για την στήριξη του .Όπως καταλάβατε βρίσκομαι σε αναζήτηση χορηγού προκειμένου να καλύψω τις προετοιμασίες μου και τους αγώνες μου στο εξωτερικό».
Αν ήσουν ήρωας κόμικ ποιος θα ήσουν; «Λόγω υδάτινου στοιχείου θα έπρεπε να πω ο Aquaman . Ο αγαπημένος μου λόγω πειθαρχίας και μυστηρίου είναι ο Batman».

Έχεις κάποιο γούρι; «Μου αρέσει να χρησιμοποιώ την λέξη σημάδια αντί για γούρια. Υπάρχουν αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x