Δελτία Τύπου

Αρσάκεια σχολεία - «Sciron» - δυναμική και επιτυχία

Ξεκινώντας το ταξίδι με τη Sciron, την ομάδα των Αρσακείων Τοσιτσείων Σχολείων, επιθυμούμε να συμμετέχουμε για ακόμα μια φορά στο μεγαλύτερο διαγωνισμό τεχνολογίας στον κόσμο.

Πρόκειται για έναν σχολικό διαγωνισμό, γνωστό ως F1 in Schools, που προάγει τις νέες τεχνολογίες, τις φυσικές επιστήμες, τα μαθηματικά και κυρίως τους μαθητές, οι οποίοι αποκτούν γνώσεις τεχνολογίας, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία σχεδίασης και κατασκευής οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να εμβαθύνουν με πνεύμα ομαδικότητας στην εξέλιξη της τεχνολογίας και να αναπτύξουν ικανότητες επικοινωνίας, μέσω αγώνων που διεξάγονται κάθε χρόνο σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.

Τα τελευταία 5 χρόνια δουλεύοντας ομαδικά και με συνέπεια καταφέραμε να διακριθούμε κατακτώντας σημαντικές θέσεις σε όλα τα επίπεδα. Το έτος 2015-2016 η ομάδα μας κατέκτησε την 2η θέση στους Εθνικούς Τελικούς, την 2η θέση παγκοσμίως στους αγώνες Knock out, την 7η θέση παγκοσμίως στο Τέξας, το βραβείο Best Engineereed car, το βραβείο Δημιουργικής και Καινοτόμου Σκέψης, και το βραβείο Best Team Identity.

Επιπροσθέτως, φέτος η ομάδα κατέκτησε την 3η θέση στην Ελλάδα, το βραβείο Καλύτερης Μηχανικής Κατασκευής F1 Μοντέλου (Best Engineered car Award), το βραβείο Έρευνας, Ανάπτυξης (Research and Development Award) και για 3η συνεχόμενη χρονιά το βραβείο Δημιουργικής και Καινοτόμου Σκέψης (Innovative Thinking Award) ενώ για 2η συνεχόμενη χρονιά το βραβείο Γυναικείου μηχανοκίνητου αθλητισμού (Women in Motorsport Award).

Όλα τα παραπάνω βραβεία κατακτήθηκαν με αφοσίωση, προσπάθεια, επιμονή, ομαδικό πνεύμα και πάθος από τους μαθητές για την ανάπτυξη των θετικών επιστημών και της τεχνολογίας που αποτελεί το μέλλον της ανθρωπότητας. Με στόχο λοιπόν και όραμα το μέλλον αποσκοπούμε για ακόμα μια φορά στην κατάκτηση μιας παγκόσμιας θέσης στη διεπιστημονική "γιορτή" της καινοτομίας και την εκπλήρωση των στόχων της ομάδας μας.

Ορμώμενοι λοιπόν από το Αρχαίο Ελληνικό όνομα της ομάδας μας "Sciron" δηλαδή τον δυναμικό θεό του ανέμου (Σκίρων) συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια, βάζοντας την Ελληνική μας ταυτότητα και όλη μας την αγάπη για τον κόσμο της F1 ώστε να πετύχουμε μια ακόμα διάκριση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x