sport-fm.gr ΘΕΜΑ

«Άσφαιροι» οι μεγάλοι μετά από 27 χρόνια!

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ γκέλαραν την ίδια αγωνιστική και είναι κάτι που δεν συμβαίνει πολύ συχνά. Ακόμη πιο σπάνιο είναι να μένουν και «άσφαιροι». Το sportfm.gr έψαξε και βρήκε…

Μόλις δύο αγωνιστικές κράτησε (για διαφορετικούς λόγους) το νικηφόρο σερί Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα της Super League. Την 5η αγωνιστική, αλλά ουσιαστικά 3η, έχοντας αναβληθεί οι δύο πρώτες, οι δύο «αιώνιοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου και ο «δικέφαλος του Βορρά» είχαν τις πρώτες απώλειες βαθμών. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 1-0 από την ΑΕΛ στη Λάρισα, ο Παναθηναϊκός μπλοκαρίστηκε στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό (0-0) και οι Θεσσαλονικείς παραχώρησαν επίσης «λευκή» ισοπαλία στην Ξάνθη στην Τούμπα.

Η τελευταία φορά που αυτές οι τρεις ομάδες είχαν γκελάρει την ίδια αγωνιστική ήταν πριν από 22 και κάτι μήνες και συγκεκριμένα τη σεζόν 2014-15. Τότε, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής (6-7 Δεκεμβρίου 2014), ο Ολυμπιακός είχε παραχωρήσει ισοπαλία 2-2 στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Παναθηναϊκός είχε έρθει ισόπαλος 1-1 με τον Αστέρα στην Τρίπολη και ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί 4-2 εκτός έδρας από την Ξάνθη. Συμπτωματικά, ήταν και τα ίδια αποτελέσματα, δηλαδή δύο ισοπαλίες και μια ήττα.

Κι αν δεν συμβαίνει συχνά να γκελάρουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ την ίδια αγωνιστική, είναι ακόμη πιο σπάνιο φαινόμενο να χάνουν βαθμούς, αλλά και να μην σκοράρουν κιόλας. Για να βρεθεί κάτι αντίστοιχο, πρέπει να γυρίσουμε 27 χρόνια πίσω και συγκεκριμένα τη σεζόν 1989-90. Τότε και πάλι τον Δεκέμβριο, οι τρεις μεγάλοι έπαιζαν μακριά από το «σπίτι» τους και εκτός από βαθμούς, έμειναν και άσφαιροι. Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη, το ίδιο και ο Παναθηναϊκός στην Ξάνθη με τη ομώνυμη ομάδα, όπως και ο ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Μιλάμε για γκέλες σε διαφορετικά παιχνίδια τους, αφού στο πιο πρόσφατο παρελθόν (σεζόν 2012-13) οι τρεις ομάδες δεν σκόραραν την ίδια αγωνιστική, αλλά υπήρχε μεταξύ τους παιχνίδι. Το διήμερο 30-31 Μαρτίου 2013, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 1-0 εντός έδρας από τον Πλατανιά στο «Απόστολος Νικολαΐδης», ενώ Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ήρθαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Επιμέλεια: Τάσος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x