Γενικά

Ασιατικό εμπόδιο σταμάτησε τον Γκιώνη στην οκτάδα του πολωνικού Οπεν

Υψηλό ασιατικό εμπόδιο σταμάτησε στον προημιτελικό γύρο την πορεία του Παναγιώτη Γκιώνη προς τη διάκριση στο Οπεν πινγκ πονγκ της Πολωνίας, που ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Το νούμερο 1 του τουρνουά κάμφθηκε με 4-2 σετ από τον Κορεάτη Παρκ Τσαν-Χέοκ, ο οποίος μπορεί να ερχόταν από τα προκριματικά γκρουπ, αλλά εμφανίστηκε πολύ δυνατός και απέναντι στην άμυνα. Επιπλέον, παίζει στην πολωνική Λίγκα, όπου είναι και ο Γκιώνης και φάνηκε καλά «διαβασμένος» για το παιχνίδι του.

Μετά την ήττα του στα προημιτελικά, ο Γκιώνης πλασαρίστηκε στις θέσεις 5-8.

Στον γύρο των «16» ο Γκιώνης πέτυχε τρίτη νίκη στη σειρά με 4-0 σετ. Με τις άμυνες δημιούργησε από την αρχή πολύ δύσκολη κατάσταση για τον φιλόδοξο νεαρό Τσεν Σουέιναν και πέρασε με νέα ευρεία νίκη στην οκτάδα. Μπορεί το πρώτο και το τέταρτο σετ να κρίθηκαν στην παράταση, όμως ήταν φανερά καλύτερος από τον κινεζικής καταγωγής αθλητή, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο.

Στο τέταρτο σετ, ο Γκιώνης έχασε τρία ματς μπολ, έσωσε, ωστόσο, και σετ μπολ και με σωστές επιλογές διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Τα σετ: 12-10, 11-2, 11-3 και 16-14

Αργά το απόγευμα στην οκτάδα ήταν δεδομένο ότι θ’ ανέβαινε ο βαθμός δυσκολίας για τον Γκιώνη, καθώς ο Παρκ Τσαν Χέοκ είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις με την έως τώρα πορεία του. Επιπλέον, έβγαλε αρετές απέναντι στην άμυνα και με σταθερές επιθέσεις και σωστή τακτική έγινε από την αρχή πολύ ανταγωνιστικός.

Ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή ανέβασε την απόδοσή του μετά το χαμένο πρώτο σετ, πέρασε το παιχνίδι του με ποιοτικά κοψίματα και καλές επιθέσεις και πήρε με κάποια διαφορά τα επόμενα σετ.

Ακολούθησε αμφίρροπο παιχνίδι με πόντους διαρκείας, ο Γκιώνης έχασε οριακά το κρίσιμο τέταρτο σετ και μετά βρέθηκε και πίσω στο σκορ. Στο έκτο σετ, έσωσε ματς μπολ, όμως ο Κορεάτης είχε δυνάμεις και ψυχραιμία και με καλά χτυπήματα διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Τα σετ: 10-12, 11-7, 11-7, 9-11, 7-11 και 10-12

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x