Ο Μάριος Χατζηκυριάκος και ο Γιώργος Μουχθής κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό της κλάσης 6 και το πρόσθεσαν στα δύο μετάλλια που πήραν την Κυριακή στο απλό των αγώνων (χάλκινο και ασημένιο αντίστοιχα). Παράλληλα, έδειξαν ξανά τη δυναμική τους λίγους μήνες ύστερα από την κορυφαία διάκριση με τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο ίδιο αγώνισμα.

Το ελληνικό δίδυμο πάλεψε στο καθοριστικό ματς για την πρωτιά με τη μικτή Ταϊλάνδης/Ρωσίας, αλλά κάμφθηκε με 2-0. Τα τρία μετάλλια είναι και βήμα παραπάνω στο καθιερωμένο αιγυπτιακό τουρνουά, καθώς πέρυσι οι ίδιοι αθλητές είχαν κατακτήσει δύο.
Επιπλέον, περιμένουν να έχουν και βαθμολογική βελτίωση στο παγκόσμιο ranking list, στοιχείο πολύ σημαντικό στην Ολυμπιακή χρονιά.

Οι συμμετοχές στο ομαδικό της κλάσης 6 στην Αίγυπτο ήταν μόνο τέσσερις, για αυτό έγινε ενιαίος όμιλος και παιχνίδια «ένας προς όλους». Στις τρεις αγωνιστικές, η Ελλάδα είχε δύο νίκες και μία ήττα. Τη Δευτέρα επιβλήθηκε της Αιγύπτου με 2-0 και της μικτής Βοσνίας Ερζεγοβίνης/Αιγύπτου με το ίδιο σκορ.

Στο διπλό, Μουχθής και Χατζηκυριάκος κατέβαλαν με 3-0 σετ τους Ιμπραχίμ Χαμαντού/Φαράκ Αλί Χασάν και τους Χάρις Εμίνοβιτς/Μαχμούντ Αμπντελματζίντ-Μπασίρ αντίστοιχα.

Η δεύτερη νίκη ήρθε και στους δύο αγώνες από τον Μουχθή με 3-0 σετ (κόντρα στον Βόσνιο Χάρις Εμίνοβιτς και τον Αιγύπτιο Αλί Χασάν).

Το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε την Τρίτη στην τελευταία αγωνιστική. Η μικτή Ταϊλάνδης/Ρωσίας/Τσεχίας ήταν επικεφαλής στον όμιλο και είχε επικρατήσει με 2-1 στα προηγούμενα παιχνίδια της, διότι χρησιμοποίησε και τον λιγότερο δυνατό αθλητή της, τον Τσέχο Κρίστιαν Γέλινεκ.

Στο καθοριστικό ματς με τη δευτεραθλήτρια Ευρώπης, όμως, παρέταξε την καλύτερη δυνατή σύνθεση και αγωνίστηκε ως μικτή Ταϊλάνδης/Ρωσίας με τον «χρυσό» Παραολυμπιονίκη του Λονδίνου Ταϊνιόμ και τον Γκαμπντουλίν, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 19 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Χατζηκυριάκος και ο Μουχθής πάλεψαν για τη νίκη, είχαν τις ευκαιρίες τους για να πιέσουν περισσότερο, αλλά κάμφθηκαν με 2-0 και πήραν τη δεύτερη θέση.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Αίγυπτος.

Αναλυτικά, η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Ταϊλάνδη/Ρωσία 0-2:
Γιώργος Μουχθής/Μάριος Χατζηκυριάκος-Ράνγκρο Ταϊνιόμ/Μαρς Γκαμπντουλίν 0-3 (6-11, 11-13, 5-11)
Χατζηκυριάκος-Ταϊνιόμ 1-3 (11-2, 2-11, 5-11, 8-11)


Ο Πολυχρόνης Πολίτσης χαρακτήρισε το Οπεν «άκρως πετυχημένο για την ελληνική πλευρά», επανέλαβε ότι «τα παιδιά είχαν πολύ καλή απόδοση και άρχισαν δυναμικά τη χρονιά» και σημείωσε ότι σε λίγες ημέρες φεύγουν με το σωματείο τους, τον Π.Α.Σ.Κ.Α., για ένα ακόμη τουρνουά στην Πολωνία.