Γενικά

Ασημένιο μετάλλιο ο Στάμου στο ισπανικό Οπεν για αθλητές με αναπηρίες

Από τη Βαρκελώνη ήρθε μία ακόμα επιβεβαίωση για το καλό σημείο στο οποίο βρίσκονται αγωνιστικά στο διεθνές στερέωμα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης αρκετοί Έλληνες αθλητές με αναπηρίες.

Ο Χρήστος Στάμου κατέκτησε με ξένους συμπαίκτες το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό των κλάσεων 1-2 στο ισπανικό Οπεν, που είναι ενταγμένο στο καλεντάρι Para TT της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Ο αθλητής του Τριπτόλεμου συνέθεσε ομάδα με τον Αργεντινό Φερνάρντο Εμάνουελ Έμπερχαρντ και τον Ιάπωνα Μιτσουχίρο Ματσούο κι έφτασαν στον τελικό, όπου «λύγισαν» από την Ισπανία 1.

Αυτή η διάκριση έρχεται λίγο χρονικό διάστημα μετά το Οπεν της Σλοβενίας, όπου ο Γιώργος Μούχθης είχε αναδειχτεί νικητής στο ομαδικό της κλάσης 6. Το τουρνουά της Ισπανίας άρχισε την περασμένη Πέμπτη και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα. Εκτός από τον Στάμου, εκπροσώπησε τη χώρα και ο Λάζαρος Τέλογλου από την κλάση 10 των ορθίων.

Αμφότεροι προέρχονταν από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α.Με.Α. στο ΣΕΦ, όπου είχαν πάρει την πρώτη και τη δεύτερη θέση στις κλάσεις 2 και 10 αντίστοιχα.

Στο Sant Cugar del Valles της πανέμορφης καταλανικής πρωτεύουσας, ο Στάμου πραγματοποίησε την καλύτερη πορεία του σε διεθνές Οπεν, καθώς μπήκε και στα προημιτελικά του απλού.

Πολύ αξιόλογες εμφανίσεις έκανε και ο Τέλογλου του Π.Α.Σ.Κ.Α., ο οποίος, επίσης, πλασαρίστηκε στις θέσεις 5-8 του απλού και «κυνήγησε» την πρόκριση στα ημιτελικά του ομαδικού με τον Αργεντινό Ντάριο Νέιρα.

Στο ομαδικό των κλάσεων 1-2 σχηματίστηκαν δύο γκρουπ και η μικτή Ελλάδας/Αργεντινής/Ιαπωνίας ήταν επικεφαλής στο δεύτερο. Είχε δύσκολο έργο και τελικά κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση, επικρατώντας με 2-1 της Ταϊλάνδης και της Ισπανίας 2.

Στα χιαστί ημιτελικά έκαμψε με το ίδιο σκορ τη Μεγάλη Βρετανία και στον τελικό έχασε με 2-0 από την Ισπανία 1. Μαζί με τη Μ. Βρετανία ήρθε τρίτη και η Ισπανία 2.

Ο Στάμου αγωνίστηκε στο διπλό με τον Έμπερχαρντ και ηττήθηκαν με 3-0 σετ από τους Ίκερ Σάστρε/Μιγκέλ-Άνχελ Τολέδο.

Στο ομαδικό των κλάσεων 9-10, έγιναν, επίσης, δύο γκρουπ. Η μικτή Ελλάδας/Αργεντινής ήταν στο πρώτο και ο Τέλογλου συνεργάστηκε με τον Ντάριο-Άντρες Νέιρα. Το δίδυμο είχε μία νίκη και δύο ήττες και αποκλείστηκε από τα «νοκ άουτ» με την τρίτη θέση στο γκρουπ.

Στο διπλό έχασαν 3-0 από τους Γιούρι Νοζντρούνοφ/Πάβελ Λουκιάνοφ και αμέσως μετά ο αθλητής από τη Ρόδο ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από τον Νοζντρούνοφ.

Στο αγώνισμα του απλού έγιναν επίσης μαζί οι κατηγορίες 1-2 για τους αθλητές σε αμαξίδιο και σχηματίστηκαν τέσσερις όμιλοι. Ο Στάμου τέθηκε επικεφαλής στο πολύ δυνατό δεύτερο γκρουπ και πήρε την πρόκριση για το ταμπλό ως δεύτερος.

Επίσης στο απλό, η κλάση 10 των ορθίων είχε τρεις ομίλους των τρίτων αθλητών. Ο Τέλογλου μετείχε στον πρώτο και πήρε τη δεύτερη προνομιούχο θέση με μία νίκη και μία ήττα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x