Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Ασημένιο μετάλλιο από το 1896 σε δημοπρασία

Εντυπωσιακό και σπάνιο είναι το γεγονός πως ασημένιο μετάλλιο βγαίνει σε δημοπρασία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896.

Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 μέχρι και σήμερα διατηρήθηκε ένα ασημένιο μετάλλιο, το οποίο βγαίνει σε δημοπρασία. Η τιμή της πώλησης ανέρχεται περίπου στα 100.000 δολάρια ενώ το μετάλλιο ανήκει στον Χάμερ Τζόνσον ο οποίος είναι φανατικός των Ολυμπιακών Αγώνων και δεν έχει χάσει ούτε μια διοργάνωση από το 1960.

Πάνω στο συγκεκριμένο μετάλλιο απεικονίζεται το κεφάλι του Δία και η Θεία Νίκη και από την άλλη πλευρά φαίνεται η Ακρόπολη. Ο άνθρωπος που το σχεδίασε ήταν ο Ζιλ Κλεμέντ Σαμπλέν ενώ φαίνεται να υπάρχουν μόνο άλλα 100 παρόμοια μετάλλια τα οποία δημιουργήθηκαν για τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως στους Αγώνες του 1896 δεν βραβεύονταν όλοι οι νικητές με χρυσό μετάλλιο όπως έχει καθιερωθεί σήμερα.

Δύο χρόνια πριν, το 2014 άλλο ένα μετάλλιο σαν κι αυτό είχε βγει σε δημοπρασία με την τιμή του να φτάνει τελικά τα 219.995 δολάρια.

Επιμέλεια: Αργυρώ Φλώκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x