Betmasters

Ασος με λίγα γκολ στο Λονδίνο

Ετοιμη για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι η Αρσεναλ μετά το 0-0 στην Πόλη με τη Μπεσίκτας. Ο Γιάννης Καρατζαφέρης αναλύει την αναμέτρηση του Λονδίνου και προβλέπει.

Στο Emirates η Άρσεναλ καλείται να πετύχει απόψε μια νίκη με οποιοδήποτε σκορ απέναντι στην Μπεσίκτας για να βρεθεί στην ελίτ των «32» του Τσάμπιονς Λιγκ για 17η συνεχόμενη σεζόν.
Οι Τούρκοι με «προίκα» την ομολογουμένως καλή τους εμφάνιση – παρά το τελικό 0-0- στο αντίστοιχο πρώτο παιχνίδι στην Κωσταντινούπολη θα επιδιώξουν να κάνουν την έκπληξη δίχως τον τιμωρημένο Σλάβεν Μπίλιτς στον πάγκο τους.

Οι «κανονιέρηδες» θα δώσουν το 5ο φετινό τους επίσημο παιχνίδι και η αλήθεια είναι πως στην αφετηρία τους εάν εξαιρέσουμε το 3-0 στον τελικό του Community Shield απέναντι στην Μ.Σίτι δεν έχουν εντυπωσιάσει με την απόδοση τους.
Κέρδισαν με γκολ του Ράμσεϊ – στις καθυστερήσεις- την Κρίσταλ Πάλας (2-1) εντός έδρας στην πρεμιέρα τους στο πρωτάθλημα ενώ την προηγούμενη αγωνιστική «έσωσαν» τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην Έβερτον (2-2) χάρη σε δυο γκολ που σημείωσαν στο τελευταίο 7λεπτο (!) της αναμέτρησης με τους: Ράμσεϊ- Ζιρού.
Ο τελευταίος στα χασομέρια του ματς ωστόσο τραυματίστηκε σοβαρά και εκτιμάται πως μπορεί να λείψει από δυο ως και τρεις μήνες με αποτέλεσμα ο Βενγκέρ να αγοράσει ως Emergency μεταγραφή τον 31χρονο δίμετρο Σέρβο φορ Νίκολα Ζίγκιτς που είχε μείνει ελεύθερος από την Μπέρμπιγχαμ.
Ενόψει της αποψινής ρεβάνς δεν υπολογίζονται οι τραυματίες: Ζιρού, Αρτέτα, Γκίμπς, Γουόλκοτ αλλά στον αντίποδα θα είναι στην αποστολή ο Σανόγκο που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και ο Ποντόλσκι που τελικά θα παραμείνει στον σύλλογο.
Δεν αποκλείεται να δούμε και πάλι το «4-1-4-1» από τον Αλσατό τεχνικό με τον Αλέξις Σάντσες στο «9» και τον Φλαμινί σε ρόλο αμυντικού μέσου.

Η Μπεσικτάς βρίσκεται στο Λονδίνο με καλή ψυχολογία αφού μπορεί να μην κέρδισε το αντίστοιχο πρώτο ματς (0-0) αλλά με την εμφάνιση της ειδικά στο πρώτο 60λεπτο κέρδισε σίγουρα τις εντυπώσεις.
Ο Μπίλιτς , ο οποίος είναι τιμωρημένος και δεν θα βρίσκεται στον πάγκο απόψε, σε πρόσφατες δηλώσεις του παραδέχτηκε πως πριν την σέντρα του πρώτου αγώνα αρκετοί παίκτες του αντιμετώπιζαν το παιχνίδι κόντρα στην Άρσεναλ με επιφύλαξη και κάποιο φόβο αλλά μετά το ματς πλέον όλοι τους ελπίζουν σε μια έκπληξη και θα δώσουν την μάχη τους για να διεκδικήσουν όσες πιθανότητες τους αναλογούν.
Το Σαββατοκύριακο δεν είχαν αγωνιστική δράση αφού το εγχώριο πρωτάθλημα κάνει σέντρα αυτό το Σ/Κ αλλά τα ευχάριστα νέα για τους «Μαύρους Αετούς» είναι πως αποθεραπεύτηκε πλήρως ο Καναδός μέσος Ατίμπα Χάντσιντσον και θα είναι λογικά στο βασικό σχήμα σε ένα σφιχτό «4-5-1» που θα έχει στην κορυφή της επίθεσης τον πρώην φορ της Τσέλσι Ντεμπά Μπα που μόνος του δημιούργησε πολλά προβλήματα σε όλη την άμυνα των Λονδρέζων στην Πόλη.
Αξίζει , τέλος, να αναφερθεί πως το 0-0 του πρώτου αγώνα ήταν το μοναδικό από τα 13 παιχνίδια που έχουν δώσει οι «κανονιέρηδες» στα προκριματικά του θεσμού στο οποίο δεν κέρδισαν αφού νωρίτερα μέτραγαν «12 στα 12»!

Στην προϊστορία είναι χαρακτηριστικό πως η Άρσεναλ σε 90λεπτο είναι αήττητη απέναντι σε Τούρκικες ομάδες σε εφτά αναμετρήσεις της , στην Κοπεγχάγη στις 17/05/00 είχε ηττηθεί στην διαδικασία των πέναλτι από την Γαλατά (4-1) στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ , ενώ μόλις πέρσι είχε αποκλείσει με δυο νίκες της Φενέρμπαχτσε στην ίδια φάση με δυο νίκες ( 2-0, 3-0).

• Εκτιμώ πως παρά το σοκ του σοβαρού τραυματισμού του Ζιρού η Άρσεναλ είναι δικαίως το φαβορί και εύκολα ή δύσκολα θα πάρει την νίκη-πρόκριση. Ψάχνοντας μεγαλύτερη απόδοση θα ρισκάρω και με το σύνολο τερμάτων 2-3 στην αποψινή αναμέτρηση.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1/ 2-3 ΓΚΟΛ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x