Στην αρχή της 6ης και τελευταίας ιστιοδρομίας υποχώρησε το πάτωμα 0που συνδεόταν με το άλμπουρο(!) του σκάφους τους και ασφαλώς ήταν αδύνατον να συνεχίσουν τον αγώνα. Πάλι καλά, μάλιστα, που δεν σημειώθηκε κάποιο ατύχημα. Η αμερικανική ακτοφυλακή κινήθηκε αστραπιαία και για την ασφάλεια των Ελλήνων ιστιοπλόων τους οδήγησε στη στεριά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω του μεγάλου κόστους να μεταφέρουν το δικό τους σκάφος από την Ελλάδα στις ΗΠΑ, οι Παπαθανασίου – Τσότρας αναγκάστηκαν να ενοικιάσουν ένα σκάφος 20ετίας. Από την αρχή του αγώνα είχαν διάφορα προβλήματα και στο τέλος το πλήρωσαν ακριβά, δεδομένου ότι μετά το τέλος της 5ης ιστιοδρομίας ήταν 5οι στην γενική βαθμολογία και διεκδικούσαν την είσοδό τους στην τριάδα και ένα μετάλλιο!

Οι Ελληνες αθλητές ξεκίνησαν 17οι και 39οι, στην τρίτη κούρσα πήγαν πολύ καλά με 3η θέση, στην επόμενη τερμάτισαν 12οι και στην 5η κατάφεραν να πάρουν την 2η θέση.

Έτσι, οι Παπαθανασίου - Τσότρας περιορίστηκαν στην 17η θέση με 73 βαθμούς σε σύνολο 60 σκαφών.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ