Επικαιρότητα

Αυστρία : Στην Ακροδεξιά τα έξι από τα 13 υπουργεία του νέου κυβερνητικού συνασπισμού

Τα υπουργεία Εσωτερικών, Άμυνας και Εξωτερικών είναι μεταξύ άλλων αυτά που περνούν στα «χέρια» του Κόμματος των Ελευθέρων

Έξι από τα συνολικά 13 υπουργεία του νέου κυβερνητικού συνασπισμού της Αυστρίας κατάφερε να διασφαλίσει το ακροδεξιό "Κόμμα των Ελευθέρων".

Η νέα κυβέρνηση της Βιέννης ορκίζεται αύριο από τον πρόεδρο της χώρας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, έπειτα από επίσημη επικύρωση των όρων της συμφωνίας από τα δύο κόμματα:των Συντηρητικών με ηγέτη των Σεμπάστιαν Κουρτς και της Ακροδεξιάς του Χάιντς Κρίστιαν Στράχε.

Εκπρόσωπος του αυστριακού συντηρητικού κόμματος ανακοίνωσε ότι, με βάση τη συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού,το ακροδεξιό "Κόμμα των Ελευθέρων" της Αυστρίας (FPO) θα λάβει,μεταξύ άλλων, τα υπουργεία των Εξωτερικών, Εσωτερικών και Άμυνας.

Αντικαγκελάριος ο ηγέτης της Ακροδεξιάς

Ο αρχηγός του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος των Ελευθέρων Χάιντς Κρίστιαν Στράχε θα είναι ο μελλοντικός αντικαγκελάριος και υπουργός Αθλητισμού και Δημοσίου.

Ακολουθώντας τη γραμμή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο Στράχε έχει ταχθεί υπέρ της μεταφοράς της αυστριακής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.Σε συνέντευξή του, ο Στράχε, του οποίου το κόμμα υπήρξε στο παρελθόν αντισημιτικό και πρόσφατα εμφανίζεται ισλαμοφοβικό,επισημαίνει πως συμμερίζεται την επιθυμία του Ισραήλ για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας της χώρας, «γιατί πολλοί πολιτικοί εκπρόσωποι αναφέρουν ότι πρωτεύουσα μας είναι η Ιερουσαλήμ, εκεί είναι η έδρα της Κνεσέτ,της ισραηλινής Βουλής».

Τα υπουργεία Εσωτερικών,'Αμυνας και Εξωτερικών είναι μεταξύ άλλων αυτά που περνούν στα "χέρια" της Ακροδεξιάς.

Ο Χέρμπερτ Κικλ,γενικός γραμματέας του Κόμματος των Ελευθέρων, θα είναι ο επόμενος υπουργός Εσωτερικών.
Ο Μάριο Κούνασεκ θα αναλάβει τα ηνία του υπουργείου Άμυνας και η ειδική στο διεθνές δίκαιο Καρίν Νέισλ,αν και δεν επίσημο μέλος του FPO, θα αναλάβει το νευραλγικό υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Ο 31χρονος Σεμπάστιαν Κουρτς, ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος (OVP), θα είναι ο επόμενος καγκελάριος της Αυστρίας και ο νεότερος ηγέτης στην Ευρώπη.

Το κόμμα του θα αναλάβει,μεταξύ άλλων, τα υπουργεία Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Γεωργίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Παράλληλα, ο Κουρτς επιβεβαίωσε ότι το στέλεχος ασφαλιστικής εταιρείας Χάρτβιγκ Λέγκερ θα είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x