Νίκος Ζέρβας

Αυτά δίνει ο Τζέιμς στον Ολυμπιακό

Ο Σον Τζέιμς θα αντικαταστήσει τον Πάτρικ Γιάνγκ στο ρόστερ του Ολυμπιακού, όπως αποκάλυψε το www.sportfm.gr και ο Νίκος Ζέρβας γράφει για το τι μπορεί να προσφέρει ο Αμερικανός σέντερ.

Μία μεταγραφή τελειώνει όταν πέσουν οι υπογραφές και εκδοθεί η σχετική ανακοίνωση, όμως στην περίπτωση Ολυμπιακού και Σον Τζέιμς, όλα δείχνουν πως και αυτά είναι θέμα χρόνου για να γίνουν γεγονός. Όπως αποκάλυψε το πρωί της Τρίτης το www.sportfm.gr, ο Αμερικανός σέντερ ήταν, όταν το θέμα της επιλογής μπήκε στη τελική ευθεία, ο ένας εκ των δύο εκλεκτών για την αντικατάσταση του Πάτρικ Γιάνγκ.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποφάσισε να του δώσει το χρίσμα (ο παίκτης έχει ήδη το συμβόλαιό στα χέρια του), εκτιμώντας την εμπειρία του, τις ικανότητές του και την καταπληκτική χρονιά που κάνει φέτος σε Ισπανία και Eurocup με τη Μπιλμπάο, οπότε, πάμε να δούμε τι κερδίζει και τι χάνει (σε σχέση με τον Γιάνγκ) ο πρωταθλητής Ελλάδας με τον 32χρονο παίκτη. Με ύψος 2.08 και άνοιγμα χεριών 2.29 (!) ο Τζέιμς προσφέρει ποιότητα στην άμυνα, αφού εκτός από καλός στα κοψίματα, παίζει άριστα κοντά στη στεφάνι, είναι καλός ριμπάουντερ, κλέβει μπάλες και αλλοιώνει πολλές φάσεις (είτε σουτ, είτε πικ εν ρολ). Στις περιστροφές είναι λίγο πιο αργός, απ’ ότι πρέπει, αλλά καλύπτει αυτό το μειονέκτημα με τα μακριά του άκρα.

Είναι λιγότερο αθλητικός και δυνατός από τον Γιάνγκ, αλλά δύσκολα βρίσκεις σωματοδομή ανάλογη με του μεγάλου άτυχου της σεζόν. Στην επίθεση είναι καλός στο τελείωμα του πικ εν ρολ, έχει 9,5 πόντους μέσο όρο φέτος στο Eurocup και 9,8 στο πολύ δύσκολο ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ τον μήνα Νοέμβριο, συγκέντρωσε 17 βαθμούς μέσο όρο στο ranking και ήταν πρώτος απ’ όλους τους παίκτες της Μπιλμπάο! Παράλληλα, είναι πολύ έξυπνος, καταλαβαίνει τα συστήματα, πράγμα απαραίτητο για να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν πιο άμεσα στο παιχνίδι και τη νοοτροπία του Ολυμπιακού, ενώ όπως έχουν αναφέρει αρκετοί συμπαίκτες του, πρόκειται για ένα πολύ καλό παιδί.

Ο τελειομανής, Γιάννης Σφαιρόπουλος, είναι σίγουρο πως θα έψαξε ενδελεχώς και αυτό το στοιχείο, διότι η υγεία στα αποδυτήρια και το εξαιρετικό κλίμα, είναι αυτό που έχει κάνει τη συγκεκριμένη ομάδα να ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια. Σε καμία περίπτωση η καριέρα του Τζέιμς, δεν είναι στη παρούσα φάση στην εξαιρετική της κατάσταση όπως στη Μακάμπι τη τριετία 2011-2014, αφού ο τραυματισμός του τον πήγε πίσω, όμως δείχνει να έχει επανέλθει πολύ δυνατός. Ο Γιώργος Μπόγρης, που τον ζει καθημερινά τους τελευταίους μήνες, διαβεβαίωσε μέσω του ΣπορFm 94,6 για το άριστο της κατάστασης της υγείας του, χαρακτηρίζοντάς τον παράλληλα, ιδανική επιλογή.

Αν και όλα θα φανούν στην πράξη, θα συμφωνήσω μαζί του, καθώς τηρουμένων των αναλογιών και της δύσκολης περίστασης να ψάχνεις για καλό ψηλό μεσούσης της σεζόν, είναι μία πολύ καλή κίνηση, με το λιγότερο δυνατό ρίσκο από πλευράς Ολυμπιακού.

Υ.Γ. Η επιλογή ήταν δύσκολη διότι εκτός του ότι βρισκόμαστε στον Δεκέμβριο, οι καλοί ψηλοί σπανίζουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Καλό θα είναι λοιπόν η ανανέωση του Χάντερ να γίνει νωρίτερα απ’ ότι το καλοκαίρι…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x