sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αυτά είναι τα πιο αποτυχημένα αγάλματα ποδοσφαιριστών που έγιναν ποτέ (pics)

Ο καλλιτέχνης που έφτιαξε το άγαλμα του Μαραντόνα στην Καλκούτα δεν είχε και μεγάλη έμπνευση. Το sportfm.gr παρουσιάζει αγάλματα παικτών που δεν τους τιμούν, αλλά τους προσβάλουν.

Στην Ινδία βρέθηκε πριν από μερικές μέρες ο Ντιέγκο Μαραντόνα, αφού οι άνθρωποι εκεί θέλησαν να τιμήσουν έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του ποδοσφαίρου και αποφάσισαν να φτιάξουν το άγαλμα του.

Πήγαν λοιπόν σε έναν καλλιτέχνη, του έδειξαν προφανώς μια φωτογραφία του Ντιέγκο από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 με το τρόπαιο, τον πλήρωσαν μάλλον (πρέπει να κλαίνε τα λεφτά τους) και του είπαν ξεκίνα.

Κάλεσαν και τον Μαραντόνα στην Καλκούτα να τον τιμήσουν όπως του αξίζει και βρέθηκε ο άνθρωπος μπροστά στο άγαλμα του που θυμίζει πιο πολύ τον Μιχάλη Μόσιο ως Ταμτάκο στην ταινία «Ο Μαραντόνα της Αγιά Βαρβάρας».

Έλα όμως που δεν ήταν αυτή η πρώτη φορά που ο γλύπτης αποδεικνύεται... άμπαλος.

Το sportfm.gr σας παρουσιάζει λοιπόν περιπτώσεις που οι παίκτες που έγιναν άγαλμα και σίγουρα δεν θα ήθελαν να υπήρχαν, αφού περισσότερο δυσφήμηση, παρά τιμή προκαλεί η ύπαρξη τους.

Τιερί Ανρί

inner

Είναι ο μεγαλύτερος σκόρερ στην ιστορία της Άρσεναλ, έχοντας πετύχει 227 γκολ σε 330 συμμετοχές με τους «κανονιέρηδες».

Το 2011 η ομάδα του Λονδίνου αποφάσισε να τον τιμήσει, τοποθετώντας το άγαλμα του έξω από το «Emirates». Εκτός όμως από τον κλασικό πανηγυρισμό, που πέφτει με τα γόνατα στο χορτάρι, ο καλλιτέχνης δεν τον πέτυχε και πολύ τον «Τιτί». Πάντως, στην ιστορία θα μείνει το κλάμα του Γάλλου επιθετικού στα αποκαλυπτήρια.

Ρονάλντο (φαινόμενο)

inner

Είπαμε, είναι χοντρός ο Ρονάλντο και ήταν γεμάτος από την εποχή που έπαιζε μπάλα. Αλλά ο καλλιτέχνης μάλλον το παράκανε με το άγαλμα του, στο οποίο ο μπρούντζος ξεχειλίζει από παντού.

Κριστιάνο Ρονάλντο (Μαδρίτη)

inner

Μάλλον ο Κριστιάνο Ρονάλντο πρέπει να είναι η πιο δύσκολη αποστολή των γλυπτών. Κάτι σαν «ιερό τοτέμ» το οποίο δεν μπορούν να αγγίξουν, αφού όσες φορές έχει επιχειρηθεί η αποτύπωση του, το αποτέλεσμα είναι για γέλια και για κλάματα. Ένα από τα χειρότερα αγάλματα του Πορτογάλου (όχι δεν είναι το χειρότερο) κοσμεί (λέμε τώρα) την Πλάθα ντε Ραμάλες στη Μαδρίτη. Και όσο και να μη θες να το προσέξεις, είναι δέκα μέτρα ύψους του ρημάδι.

Πελέ

inner

Περισσότερο με καρτούν ή με μινιατούρα ποδοσφαιριστών των 90s μοιάζει. Ξέρετε αυτές με το μικρό σώμα και το μεγάλο κεφάλι. Στη γενέτειρα του Πελέ στη Βραζιλία υπάρχει αυτό το... πράγμα. Δηλαδή τι συμπέρασμα θα βγάλει αν το δει ένας πιτσιρικάς που δεν ξέρει τον Πελέ και θα επισκεφθεί την πόλη;

Βαλντεράμα

inner

Άγαλμα με περούκα. Ουδέν σχόλιον....

Κριστιάνο Ρονάλντο (Μαδέιρα)

inner

Εντάξει, διάβασες όλο το άρθρο για να καταλήξουμε εδώ. Ό,τι χειρότερο έχει φτιάξει ποτέ καλλιτέχνης. Όχι Ρονάλντο δεν θυμίζει η προτομή του στο αεροδρόμιο της Μαδέιρα, αλλά ούτε τον τριτοτέταρτο ξάδερφο του Πορτογάλου σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Δηλαδή ο καλλιτέχνης στον οποίο έγινε ανάθεση του έργου, πρέπει να είχε μεγάλο δόντι στον Δήμο της Μαδέιρα, αλλιώς δεν εξηγείται πως πήρε τη δουλειά. Εκτός αν ήταν τρολ και μεγάλος θαυμαστής του Μέσι και το έκανε επίτηδες για να τον ξεφτιλίσει.

Πάντως, σοβαρά τώρα, λέγεται ότι θα αντικατασταθεί από ένα... προφανώς καλύτερο μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x