Βαγγέλης Νεραντζιάς

Αυτά ψάχνει από τον Κουκ ο Παναθηναϊκός…

Ο Ομάρ Κουκ που προβάρει τα πράσινα και η άδικη σύγκριση με τον Μάικ Τζέιμς. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Στη τελική ευθεία είναι το ψάξιμο του Παναθηναϊκού για να βρει έναν ικανό πλέι μέικερ και να καλύψει το σημαντικό κενό που πρόεκυψε στον «άσο» από τον απροσδόκητο τραυματισμό του Τζέιμς. Οι πράσινοι βρίσκονται κοντά στην απόκτηση του πολύπειρου Ομάρ Κουκ της Εστουντιάνδες.

Από τη στιγμή που βγήκε στη δημοσιότητα το όνομα του 34χρονου γκαρντ και ενώ τίποτε δεν είναι δεδομένο, διαβάζουμε μια -τουλάχιστον άδικη- σύγκριση των δύο παικτών, που έχουν ως μοναδικό κοινό ότι παίζουν στην ίδια θέση. Κανένα κοινό αγωνιστικό κριτήριο, διαφορετικά χαρακτηριστικά, με τον έναν τώρα να εκτοξεύεται και τον άλλο να βρίσκεται σε μια ηλικία που παίζει περισσότερο με την εμπειρία και το μυαλό.

Αυτό που πρέπει να κατανοήσουν όλοι, είναι ότι ο Κουκ δεν είναι ο αντι-Τζέιμς και πώς να γίνει αυτό από τη στιγμή που ο παίκτης σε 1,5 μήνα θα ξαναμπεί στο ροτέισον… Ο Παναθηναϊκός είχε στο εναλλακτικό πλάνο την απόκτηση ενός πλέι μέικερ το φθινόπωρο ο οποίος θα ερχόταν να πλαισιώσει τους Καλάθη, Τζέιμς δίνοντας κάποια διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας. Μετά την αναπάντεχη εξέλιξη που έφερε τον Τζέιμς εκτός πλάνων για δύο μήνες, οι πράσινοι ενεργοποίησαν αυτό το σχέδιο από τώρα.

Ο Ομάρ Κουκ δεν έρχεται να σηκώσει τον Παναθηναϊκό στις… πλάτες του, ούτε για να ηγηθεί. Ο Αργύρης Πεδουλάκης έψαχνε έναν καλό χειριστή της μπάλας και έμπειρο από παραστάσεις σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Προσοχή! Ο συνδυασμός ήθελε παίκτη που να διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο και φυσικά να τα βρουν οι πράσινοι με την ομάδα του, γιατί οι καλοί και ελεύθεροι είναι είδος προς εξαφάνιση στα μέσα Οκτωβρίου. Συνυπολογίζοντας όλα αυτά ο 34χρονος Ομάρ Κουκ κάλυψε τα «θέλω» του πράσινου τεχνικού επιτελείου.

Ο Κουκ μπορεί αναμφισβήτητα να δώσει κάποια ποιοτικά λεπτά στην οργάνωση και στο σετ παιχνίδι πέντε εναντίον πέντε, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν έχει στις τάξεις του έναν παίκτη με τέτοια χαρακτηριστικά. Η πορεία αυτής της συνεργασίας και ο βαθμός επιτυχίας είναι κάτι που θα κριθεί μέσα στο παρκέ.

Συμπερασματικά το τριφύλλι στρέφεται σε μια κίνηση η οποία έχει λογική. Κοιτάζοντας το ρόστερ και συνυπολογίζοντας τα δεδομένα, δηλαδή τη χρονική στιγμή και την πίεση του χρόνου, οι πράσινοι οδηγούνται σε μια λύση που έχει θετικά αλλά και αρνητικά. Τα υπόλοιπα θα φανουν μέσα απο τα παιχνίδια, αλλά ας μη βιαζόμαστε να «κάψουμε» έναν παίκτη πριν καν υπογράψει, πόσω μάλλον απο τη στιγμή που ο Αμερικανός γκαρντ μετρά δεκαετή πορεία στην Ευρωλίγκα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x