sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αυτά τα «κανόνια» ποιος θα τα πάρει;

Δέκα «κανονιέρηδες» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου εξετάζουν τις προϋποθέσεις να αλλάξουν ποδοσφαιρικό περιβάλλον, τη στιγμή που τα πλουσιότερα κλαμπ της Ευρώπης ψάχνουν για «χτυπήματα».

Δέκα τοπ σκόρερς των ευρωπαϊκών γηπέδων βρίσκονται στο μεταγραφικό επίκεντρο ως είθισται σε κάθε μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Άλλοι με περισσότερες και άλλοι με λιγότερες πιθανότητες ενδεχομένως να κουνήσουν... μαντίλι, αναζητώντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους και όλα αυτά, φυσικά με το αζημίωτο.

1. Κριστιάνο Ρονάλντο

Το μεγάλο όνειρο της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Σεΐχης Αλ Τανί έχει καταθέσει στον Πορτογάλο, «πριγκιπική» πρόταση ύψους 30εκ. ευρώ τον χρόνο. Και η Ρεάλ; Ο Φλορεντίνο Πέρεθ του έχει προτείνει επέκταση του υπάρχοντος συμβολαίου με αυξημένες αποδοχές στα 20 εκ. ευρώ ετησίως, με χρονική ισχύ μέχρι το 2020 ή 2021. Ο 31χρονος σούπερ σταρ δηλώνει ευτυχισμένος στη Μαδρίτη και είναι έτοιμος να ανανεώσει μετά το Euro, για τους ιδιοκτήτες της Παρί όμως, η υπόθεση δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Γκολ στη σεζόν: 51
Αξία: 120 εκατ.
Πού θα παίζει του χρόνου: 90% Ρεάλ Μαδρίτης, 10% Παρί Σεν Ζερμέν

2. Γκονζάλο Ιγκουαΐν

Αναμφισβήτητα ο «βασιλιάς» της Νάπολι, έπειτα από μία εκπληκτική χρονιά με 38 γκολ. Η πόλη τον λατρεύει. Ο ίδιος λατρεύει την πόλη επίσης. Υπάρχει μία πολύ μεγάλη ρήτρα 94,5 εκατ., η οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου των «παρτενοπέι», θα πρέπει να καλυφθεί για να φύγει ο Αργεντινός. Η Παρί προσέφερε ήδη 60 εκατ., πρόταση που απορρίφθηκε. Η Λίβερπουλ ετοιμάζεται, ενώ τον «Πιπίτα» φαίνεται πως έχει ζητήσει και ο Αντόνιο Κόντε από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Γκολ στη σεζόν: 38
Aξία: 94,5 εκατ.
Πού θα παίζει του χρόνου: 40% Νάπολι, 30% Λίβερπουλ, 20% Παρί Σεν Ζερμέν, 10% Τσέλσι

3. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Ο Πολωνός επιθετικός είναι ο διακαής πόθος των ανθρώπων της Ρεάλ, με τον ίδιο να είναι «ζεστός» στην ιδέα να φορέσει την άσπρη φανέλα. Εμπόδιο, ίσως ανυπέρβλητο, η Μπάγερν. Μαζί της τον δένει ένα τριετές συμβόλαιο και οι ιθύνοντες του Βαυαρικού συλλόγου είναι ξεκάθαροι: «Θα μείνεις εδώ». O παίκτης αρέσει πολύ στον Φλορεντίνο Πέρεθ και σε περίπτωση αποχώρησης του CR7, το μεταγραφικό ντόμινο μπορεί να φέρει τον παίκτη στη Μαδρίτη. Στο «κόλπο» και η Παρί Σεν Ζερμέν που βρίσκεται στην αναζήτηση του ποδοσφαιριστή που θα «γεμίσει» τα παπούτσια του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Γκολ στη σεζόν: 42
Αξία: 90 εκατ.
Πού θα παίζει του χρόνου: 70% Μπάγερν, 15% Ρεάλ Μαδρίτης, 15% Παρί Σεν Ζερμέν

4. Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνκ

Φλερτάρει με την Ατλέτικο. Έντονα! Η αποχώρηση όμως των Χούμελς, Γκουντογκάν και το γεγονός πως ο Μικιταριάν δεν ανανεώνει, κάνει δύσκολη την αποδοχή οποιασδήποτε πρότασης για τον ποδοσφαιριστή, όσο καλή και να είναι, τη στιγμή μάλιστα που δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2020. Η «ανατροπή», ίσως φτάσει από την... Αγγλία. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο Γκαμπονέζος θα αποτελέσει την πρώτη «κόντρα» Μουρίνιο- Γκουαρντιόλα, με αμφότερους να επιθυμούν την ένταξη του παίκτη στο ρόστερ της ομάδας τους.

Γκολ στη σεζόν: 39
Aξία: 70 εκατ.
Πού θα παίζει του χρόνου: 40% Ντόρτμουντ, 20% Ατλέτικο, 20% Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 20% Μάντσεστερ Σίτι

5. Αλβάρο Μοράτα

Η κατάσταση με τον Ισπανό είναι γνωστή. Η Ρεάλ έχει δικαίωμα να τον αγοράσει από τη Γιουβέντους καταβάλλοντας 30 εκατ. Αν δεν το κάνει, ο παίκτης μένει στην «Μεγάλη Κυρία». Η σκέψη των «μερένχες» είναι να πληρώσουν την ρήτρα και μετά να διαπραγματευτούν την πώληση του ποδοσφαιριστή με υψηλότερα νούμερα, με τις Άρσεναλ και Τσέλσι να έχουν δείξει ήδη το ενδιαφέρον τους.

Γκολ στη σεζόν: 12
Αξία: 60 εκατ.
Πού θα παίζει την επόμενη σεζόν: 40% Άρσεναλ , 40% Τσέλσι , 10% Ρεάλ , 10% Γιουβέντους

6.Ρομέλου Λουκάκου

Είχε μία εξαιρετική σεζόν. Η Έβερτον δεν αναμένεται να βάλει πωλητήριο στον Βέλγο επιθετικό, εν όψει Euro όμως, οι καλές εμφανίσεις μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα και το μέγεθος της πρότασης που θα φτάσει στα γραφεία των «εφοπλιστών» να είναι τέτοιο που δεν θα μπορούν να αρνηθούν. Τον παίκτη «εξετάζει» και η Τσέλσι, μετά από εισήγηση του Κόντε.

Γκολ στη σεζόν: 25
Αξία: 50 εκ.
Πού θα παίζει του χρόνου: 60% Έβερτον, 20% Γιουβέντους, 20% Τσέλσι

7. Καρίμ Μπενζεμά

Το μέλλον του εξαρτάται από ένα μεταγραφικό ντόμινο. Η Ρεάλ επιθυμεί να αποκτήσει τον Λεβαντόφσκι για την επίθεση, υπόθεση που μόνο εύκολη δεν είναι, εάν προχωρήσει όμως το «κόνσεπτ», ο Γάλλος είναι πρώτο φαβορί προς πώληση, προκειμένου να εξοικονομηθούν τα χρήματα που απαιτούνται. Μετά την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτο των μετοχών της Ίντερ από τον Κινεζικό «κολοσσό» της Suning, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι «νερατζούρι» να κινηθούν για τον παίκτη, τον οποίο θα ήθελε και ο Ζοζέ Μουρίνιο στην «νέα» Γιουνάιτεντ που δημιουργεί, ενώ ενδιαφέρον έχει δείξει και η Παρί.

Γκολ στη σεζόν: 28
Αξία: 40 εκατ.
Πού θα παίζει του χρόνου: 50% Ρεάλ, 20% Ίντερ, 20% Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 10% Παρί

8. Κριστιάν Μπεντέκε

Εφόσον φτάσει μία ικανοποιητική προσφορά, η Λίβερπουλ, ίσως αποφασίσει να τον πουλήσει. Ο Βέλγος επιθετικός ενδιαφέρει σίγουρα την Γιουβέντους, αλλά και η Τότεναμ έχει εκφράσει την επιθυμία να τον αποκτήσει.

Γκολ στη σεζόν: 10
Aξία: 30 εκατ.
Πού θα παίζει του χρόνου: 40% Λίβερπουλ, 30% Γιουβέντους, 30% Τότεναμ

9. Κάρλος Μπάκα

Η Μίλαν περιμένει να μάθει ποιο θα είναι το νέο ιδιοκτησιακό της καθεστώς. Στο μεταξύ η διοίκηση αξιολογεί τις προσφορές που φτάνουν στα γραφεία του συλλόγου για τον Κολομβιανό, με τη Γουέστ Χαμ να έχει καταθέσει επίσημη πρόταση, δίχως όμως να είναι η μοναδική ομάδα στην οποία αρέσει ο παίκτης.

Γκολ στη σεζόν: 20
Αξία: 25 εκατ.
Πού θα παίζει του χρόνου: 50% Μίλαν, 30% Γουέστ Χαμ, 20% Κίνα

10. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Ο «βασιλιάς» των μεταγραφών του φετινού καλοκαιριού. Ελεύθερος να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, περιμένει εάν θα αναλάβουν οι Κινέζοι την Μίλαν ή ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι παραμείνει στο «τιμόνι». Για συμφωνία με τη Γιουνάιτεντ του Ζοζέ Μουρίνιο κάνουν λόγο «φήμες», ενώ πάντα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο των Η.Π.Α.

Γκολ στη σεζόν: 50
Αξία: ελεύθερος
Πού θα παίζει του χρόνου: 50% Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 30% Μίλαν, 20% Λ.Α Γκάλαξι

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x