Κώστας Μιαούλης

Αυτά χρειάζονται, για να εμφανιστεί μια κανονική ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον μακρύ δρόμο που έχει μπροστά της η «Ένωση», ώστε να δημιουργήσει ανταγωνιστικό ρόστερ υψηλών στόχων τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Μετά από τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της διαδικασίας των πλέι-οφ για την Football League, δε νομίζω πως υπάρχουν πράγματα, τα οποία ακόμα σηκώνουν συζήτηση, ως προς την ενίσχυση της ΑΕΚ, για τη νέα σεζόν. Δυστυχώς, αρκετοί ποδοσφαιριστές, με την αγωνιστική τους εικόνα (ορισμένοι δε και με την εξωαγωνιστική τους) δεν αφήνουν περιθώρια για επιπλέον ευκαιρίες και παρερμηνείες, πάνω στο πόσους και τι χρειάζεται η «Ένωση» για τη νέα σεζόν.

Ο δρόμος για να μπορέσει να δημιουργήσει ο «Δικέφαλος» ρόστερ που θα είναι ανταγωνιστικό για τα υψηλά πατώματα της Super League, θα είναι μακρύς. Mε επιπλέον δεδομένο, πως Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, είναι πολύ δύσκολο ως απίθανο, να έχουν τα χάλια που παρουσίασαν, την σεζόν που φεύγει.

Στη θέση του τερματοφύλακα, η ΑΕΚ χρειάζεται άμεσα μια έτοιμη λύση. Αν υποθέσουμε πως το ρεπορτάζ επιβεβαιωθεί, τότε μέσα στην εβδομάδα, δεν αποκλείεται η «Ένωση» να έχει τελειώσει με το θέμα του «άσου» και τον Μούλντερ. Επίσης η ΑΕΚ εκεί που φαίνεται να έχει καλυφθεί, είναι η θέση του δεξιού οπισθοφύλακα, όπου με Μπακάκη και Γκάλο, φαίνεται πως υπάρχουν δύο αξιόπιστες λύσεις για τη συγκεκριμένη θέση. Από εκεί και μετά η αναζήτηση, έχει μέλλον.

Στη θέση του αριστερού μπακ, ούτε ο Σοϊλέδης έχει πείσει, ενώ ο Πεταυράκης, πέρα από την στασιμότητα του φέτος, νομίζω πως ουσιαστικά «κόβεται» μετά κι από τις πρόσφατες εξελίξεις. Επί της ουσίας η «Ένωση» αυτή τη στιγμή, καλείται να βρει δύο αξιόπιστες λύσεις για τη θέση του αριστερού μπακ, τουλάχιστον ισάξιες με τους ποδοσφαιριστές που έχει στα δεξιά.

Μπορεί να μην συζητιέται ή ν’ ακούγεται πολύ, άποψη μου είναι πως η ΑΕΚ, χρειάζεται ενίσχυση στη θέση των στόπερ. Απαραίτητος ένας ποδοσφαιριστής που θ’ αποτελέσει καθοδηγητή στην άμυνα, συν άλλη μια λύση που να μπορεί να είναι αξιόπιστη. Ειδικά για την καλή μεταγραφή στο κέντρο της οπισθοφυλακής, ο παίκτης αυτός, θα πρέπει να έχει παραστάσεις, ν’ αποτελέσει ένα είδος… καθηγητή για τον Κολοβέτσιο. Αλλά και η δεύτερη επιλογή, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον για βασικός.

Στα χαφ με την έλευση του Σιμόες, αλλά και την ύπαρξη του Γιόχανσον θεωρητικά φαίνεται να υπάρχει μια πληρότητα. Για τον Κορδέρο, με τους πολλούς τραυματισμούς φέτος, διατηρώ αμφιβολίες, για τον Ανάκογλου επίσης. Τη νέα χρονιά, πιστεύω πως ο Τζανετόπουλος θα χρησιμοποιηθεί περισσότερο ως χαφ, παρά ως κεντρικός αμυντικός. Γι’ αυτόν τον νευραλγικό χώρο, μια ακόμα λύση θαρρώ πως είναι απαραίτητη.

Πάμε τώρα στα ακόμα πιο δύσκολα. Η ΑΕΚ, είναι σχεδόν δεδομένο, πως θα πάρει δύο επιθετικούς. Αν υποθέσουμε πως ο ένας είναι ο Τζεμπούρ, για να μην πάει σε τέσσερις μεταγραφές, τότε ο άλλος, θα πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν πασπαρτού, είτε σε θέση ακραίου, είτε σε θέση πίσω από τον Αλγερινό.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, οι "κιτρινόμαυροι" θα πρέπει να βρουν έναν παίκτη που να μπορεί ν’ αναπληρώσει το κενό του Μάνταλου, ακόμα και αν ο άσος της «Ένωσης» καταφέρει να σπάσει όλα τα ρεκόρ για την επιστροφή του. Το φετινό πάθημα της ΑΕΚ, μετά τον τραυματισμό του, θεωρώ πως θα έπρεπε να έχει γίνει μάθημα και οι «κιτρινόμαυροι» να έχουν κάποιον επαρκή, ν’ αναπληρώσει το κενό του. Ο Αραβίδης πιθανολογώ πως θα μετακινηθεί αριστερά και θα διεκδικήσει τη θέση του βασικού στα αριστερά της επίθεσης για τη νέα σεζόν. Αν η ΑΕΚ αποκτήσει και κανονικό δεξί εξτρέμ (όπως οφείλει κανονικά), τότε η πιθανότητα να μην δούμε τον Μπαρμπόσα, στις αρχικές επιλογές, είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x