Νίκος Κατσαρός

Αυτή είναι η λύση για το γήπεδο της ΑΕΚ

Ο Νίκος Κατσαρός γράφει στο sport-fm.gr για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.

Μέχρι στιγμής έχει χαθεί περίπου ένα εξάμηνο από τον αρχικό προγραμματισμό για την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσο πίσω θα πάει η ημέρα που θα μπούνε οι μπουλντόζες στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, η διοίκηση της ΑΕΚ και οι κατασκευαστές έδωσαν πολύ μεγάλη προσοχή και κατέβαλαν κάθε προσπάθεια ώστε ο σχεδιασμός του έργου να είναι απόλυτα εναρμονισμένος με τους ισχύοντες νόμους και οικοδομικούς κανονισμούς ώστε να μην υπάρχει το παραμικρό κώλυμα που θα μπλοκάριζε ή θα καθυστερούσε την κατασκευή του γηπέδου.

Αυτά με την προϋπόθεση ότι υπάρχει καθολική επιθυμία των κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας για την ανέγερση του στο χώρο που υπήρχε πριν κατεδαφισθεί.

Τελικά, τώρα που φθάσαμε στο «δια ταύτα» προέκυψαν αντιρρήσεις, ενστάσεις, επιφυλάξεις, που ακόμη κι αν ψηφισθεί τις επόμενες ημέρες ο νόμος που θα επιτρέπει την έκδοση οικοδομικής άδειας, πιθανότατα θα προκαλέσουν περαιτέρω καθυστερήσεις. Κι αυτό διότι το θέμα πολιτικοποιήθηκε.

Η αντιπολίτευση το βλέπει σαν το γήπεδο του Μελισσανίδη, που ιδεολογικά ανήκει στην απέναντι παράταξη και δια του ομοϊδεάτη της δημάρχoυ βρίσκει προσκόματα στη δημιουργία του γηπέδου, η κατασκευή του οποίου είναι έναντι στα συμφέροντα των κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας. Είναι όμως πράγματι έτσι; Από τους ισχυρισμούς τους προκύπτει ότι απειλούνται εκτός από τα έξι στρέμματα δένδρων και ολόκληρο το άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας.

Τα έξη στρέμματα πρασίνου υπάρχει πρόταση των κατασκευαστών να αντικασταθούν με την δημιουργία άλλου χώρου πρασίνου ίσης έκτασης που έχει βρεθεί. Όσο για το υπόλοιπο άλσος, από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο Μελισσανίδης έχει πρόθεση να επωφεληθεί.

Κανείς όμως από όσους προβάλλουν αντιρρήσεις δεν λέει ποια θα είναι η ζημιά για τη Νέα Φιλαδέλφεια αν δεν γίνει το γήπεδο και παραμείνει αυτή η τεράστια «τρύπα» στην καρδιά του προαστίου.

Αν λοιπόν νοιάζονται όλοι για το καλό της πόλης τους και δεν φωνάζουν γιατί πρέπει να φωνάζουν, ας προσέλθουν σε ένα διάλογο με σοβαρά επιχειρήματα και με πρόθεση να βρεθεί λύση και να μην τορπιλιστεί το έργο. Και τότε θα καταλάβουν ότι η πραγματοποίηση του θα αλλάξει ριζικά και την εικόνα και τη ζωή των κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x