Βαγγέλης Νεραντζιάς

Αυτό που αρμόζει στον Διαμαντίδη

Το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για τον Δημήτρη Διαμαντίδη που «μεγαλώνει» τον Παναθηναϊκό και οι λόγοι που πρέπει να το παρακολουθήσουν όλοι οι θαυμαστές του. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Μια ακόμη μεγάλη βραδιά της «Διαμαντιάδας» βιώσαμε όσοι βρεθήκαμε στην πρεμιέρα της ταινίας που έκανε ο Παναθηναϊκός για τον μεγάλο του αρχηγό(σ.σ. συμπαραγωγή με την εταιρεία Stoiximan). Πραγματικά νιώσαμε τυχεροί και προνομιούχοι, αλλά είναι θέμα εβδομάδων να το απολαύσετε όλοι.

Σε μια ώρα γεμάτη συναισθήματα περιγράφεται από σπουδαίους ανθρώπους τι σημαίνει Δημήτρης Διαμαντίδης. Από την Καστοριά, στις δυσκολίες της Θεσσαλονίκης και στο μεγάλο βήμα του Παναθηναϊκού. Φυσικά γίνεται αναφορά και στην Εθνική ομάδα και στο σουτ που του άλλαξε την καριέρα…

Το σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι πρόκειται για μια προσεγμένη και εντυπωσιακή παραγωγή. Η διάρκεια των 55 λεπτών εξανεμίζεται σε χρόνο… μηδέν, πράγμα που σημαίνει, ότι εκτός του αναμφισβήτητου ενδιαφέροντος για τον μεγάλο πρωταγωνιστή, κάποιοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους.

Στη ταινία περιγράφεται για πολλοστή φορά η διαφορετικότητα του Διαμαντίδη, με σωστή προσέγγιση και δίχως υπερβολές. Ενός αθλητή που μπορούσε να πάει σε οποιαδήποτε ομάδα με περισσότερα χρήματα, αλλά υπέγραφε με τον Παναθηναϊκό αφήνοντας τους πράσινους να αποφασίσουν για το τελικό ποσό, μην μπαίνοντας καν στη διαδικασία διαπραγματεύσεων!

Όσα πρεσβεύει ο Μήτσος φωτίζονται σε μια ώρα και σε γεμίζουν συναισθήματα. Από τη μία συγκίνηση και μελαγχολία, από την άλλη περηφάνια και ευγνωμοσύνη για αυτόν τον τεράστιο αθλητή, για τον οποίο μιλούν άνθρωποι από όλους τους σταθμούς της ζωής του.

Δεν θα αποκαλύψουμε τίποτα παραπάνω σχετικά με το περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ, εκτός από το φινάλε, όπου ο τρελό-Σάρας προσφέρει ένα κλείσιμο με χαμόγελο, τη στιγμή που είσαι έτοιμος να βουρκώσεις…

Η συνέχεια επί της οθόνης, αν και φαίνεται ότι μια φορά δεν είναι αρκετή για το «Panathinaikos LEG3ND»…

Υ.Γ. 1 Η απόσυρση της φανέλας με το «13» που γνωστοποιήθηκε στη χθεσινή εκδήλωση, μοιάζει ως η αυτονόητη κίνηση από την ΚΑΕ συνυπολογίζοντας την προσφορά του Διαμαντίδη σε όλα τα επίπεδα. Στο τουρνουά του Φθινοπώρου θα παιχτεί το τελευταίο επεισόδιο της «Διαμαντιάδας», μιας σειράς ενεργειών που αρμόζουν στον Καστοριανό γκαρντ και μεγαλώνουν περισσότερο τον Σύλλογο.

Υ.Γ. 2 Εκτός του τεχνικού σκέλους της παραγωγής πολλά μπράβο αξίζουν στον καλό φίλο Δημήτρη Κοντό, που επιμελείται δημοσιογραφικά αυτή την ενδιαφέρουσα και πρωτοποριακή κίνηση του Παναθηναϊκού. Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η συγγραφή ενός βιβλίου του 3D που θα πάρει τη θέση του δίπλα σε αυτά του Μπατίστ και του Σάρας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x