Γενικά

Αυτοί είναι οι αθλητές με τα περισσότερα έσοδα στη δεκαετία

Ούτε ποδοσφαιριστής, ούτε μπασκετμπολίστας στην κορυφή…

Το Forbes παρουσίασε το Top 10 των αθλητών με τα μεγαλύτερα έσοδα στην δεκαετία που ολοκληρώνεται. Στην… καταμέτρηση συνυπολογίζονται τα χρήματα όχι μόνο από τα συμβόλαια ή τους αγώνες τους, αλλά και εισπράξεις από διαφημιστικές ή άλλου είδους συμφωνίες, με τον τελικό απολογισμό να προκαλεί ίλιγγο.

Στην κορυφή βρίσκεται ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ. Ο Αμερικανός πυγμάχος κέρδισε αυτή τη δεκαετία 915 εκατ. δολάρια, αφού μόνο από τους αγώνες του απέναντι σε Μάνι Πακιάο το 2015 και Κόνορ ΜακΓκρέγκορ το 2017 εκτιμάται πως εισέπραξε πάνω από 500 εκατ. δολάρια.

Δεύτερος με 800 εκατ. δολάρια είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που πέρα από τα τεράστια συμβόλαιά του με Ρεάλ και Γιουβέντους, αλλά και με αθλητικές εταιρείες, έχει μεγάλα έσοδα και από αναρτήσεις στο Instagram. Σε απόσταση αναπνοής με 750.000 δολάρια και ανάλογες πηγές εσόδων ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς είναι ο πρώτος παίκτης μπάσκετ στη λίστα με 680 εκατ. δολάρια, ενώ πίσω του είναι ο τενίστας Ρότζερ Φέντερερ με 640 εκατ. δολάρια και έκτος ο κυρίαρχος των εσόδων την περασμένη δεκαετία, Τάιγκερ Γουντς, από τον χώρο του γκολφ με 615 εκατ. δολάρια.

Έβδομος είναι ένας ακόμη αθλητής του γκολφ, ο Φιλ Μίκελσον με 480 εκατ. δολάρια, όγδοος ο πυγμάχος και νυν γερουσιαστής Μάνι Πακιάο με 435 εκατ. δολάρια, ενώ την δεκάδα συμπληρώνουν ο ΝΒΑερ Κέβιν Ντουράντ με 425 εκατ. δολάρια και ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 Λιούις Χάμιλτον με 400 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x