Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Βάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα στην UEFA!

Ποιον καλύτερο θα μπορούσε να βρει η UEFA για να βάλει στην εκτελεστική της επιτροπή που ερευνά το αν η Παρί Σεν Ζερμέν «ξέφυγε» από τα πλαίσια του FFP από τον... ίδιο τον πρόεδρο της Παρί;

Μια επική κίνηση που αν δεν ήταν για γέλια, θα ήταν για μπόλικα κλάματα.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Μερικές φορές σηκώνεις τα χέρια ψηλά με τη λογική της UEFA που θυμίζει τις πρακτικές της FIFA επί Μπλατερ! Ο Ελβετός που διοικούσε την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία λες και ήταν τσιφλίκι του, έκανε κατά καιρούς κάτι τέτοια κολπάκια προκειμένου να ντριμπλάρει τους επικριτές του. Από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ωστόσο, τέτοια δείγματα δεν είχαμε σχεδόν ποτέ στο παρελθόν και προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση πως επιλέχθηκε αυτή η περίπτωση από πιθανώς αλλες υποψήφιες.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Ο Αλ Κελαΐφι είναι στην προεδρία της Παρί από το 2011 χρόνια που το κράτος του Κατάρ προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία του στα ευρωπαϊκά δρώμενα μετά την απόκτηση του δικαιώματος να διοργανώσει το παγκόσμιο κύπελλο του 2022, επένδυσε αγοράζοντας την ομάδα που ήταν ένας κοιμώμενος γίγαντας στο γαλλικό ποδόσφαιρο.

Σε αυτά τα χρόνια η γιγάντωση της Παρί εσωτερικά διέλυσε κάθε μορφή ανταγωνισμού ωστόσο δεν μπόρεσε να φτάσει σε μια διάκριση στο Champions League και απασχόλησε την UEFA σε παραπάνω από μια περιπτώσεις για παραβίαση των κανονισμών του Financial Fair Play (FFP).

Μάλιστα πριν τέσσερα χρόνια η γαλλική ομάδα δεν μπορούσε να λάβει κάποια χρήματα από την παρουσία της στο Champions League, αφού είχε τιμωρηθεί έχοντας βρεθεί ενοχή για μία από τις περιπτώσεις παραβίασης των κανονισμών. Το ποσό που ήταν κοντά στα 22 εκατομμύρια ευρώ μπορεί να μην ήταν κάτι το τρομερό για το μέγεθος της οικονομικής δύναμης του κράτους του Κατάρ, ωστόσο είχε τη συμβολική αξία η τιμωρία.

Ο Αλ Κελαΐφι είναι και επικεφαλής του τηλεοπτικού δικτύου beIN Sports που ερευνήθηκε από Ελβετούς εισαγγελείς έπειτα από κατηγορίες το 2017 πως προχώρησε σε δωροδοκία που συνδέεται με τη συμφωνία του δικτύου με τη FIFA για δικαιώματα μετάδοσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2026 και το 2030.Ο ίδιος φυσικά αρνήθηκε πως είχε διαπράξει αδίκημα, αλλά δεν μπόρεσε και να δικαιολογήσει την παροχή μιας πολυτελούς βίλας σε ιταλικό θέρετρο για τον τότε Γενικό Γραμματέα της FIFA, Jerome Valcke, που έπαιζε σημαντικό ρόλο στην ανάθεση των δικαιωμάτων.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x