Επικαιρότητα

Βαρουφάκης: Στο φως τα πρακτικά των Eurogroups

Τη δημοσιοποίηση των ηχογραφήσεών του από τις συνεδριάσεις του Eurgroup, στις οποίες συμμετείχε, προανήγγειλε χθες ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Νέες αποκαλύψεις για την περυσινή περίοδο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές προανήγγειλε χθες ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις αναγνωστών του ThePressProject.gr.

«Σύντομα, στο πλαίσιο της εξιστόρησης του θρίλερ της “άνοιξης της Αθήνας”, θα καταθέσω την άποψή μου για το τι συνέβη και θα καταθέσω και τα πρακτικά εκείνων των συνεδριάσεων (σ.σ.: των Eurogroup στα οποία συμμετείχε και έχει παραδεχθεί ότι κατέγραφε)».

Ο κ. Βαρουφάκης επέμεινε ότι εάν η κυβέρνηση έμενε σταθερή στη θέση της και απαντούσε στο κλείσιμο των τραπεζών με αναδιάρθρωση των ομολόγων, οι εταίροι θα υποχωρούσαν και θα υποχρεώνονταν σε συμβιβασμό.

Για το αίτημα για Εξεταστική, δήλωσε ότι ο ίδιος είναι ανοιχτός να μιλήσει σε οποιαδήποτε διαδικασία «από αμφιθέατρο έως ειδικό δικαστήριο».

Για το Ρlan B, είπε ότι στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν να εκβιάσει, αλλά να αντιδράσει σε κινήσεις των εταίρων. Προανήγγειλε, τέλος, τη συμμετοχή του κινήματος Diem25 στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x