Επικαιρότητα

Βαρουφάκης: «Δεν ήταν βιώσιμο το πακέτο που μας πρόσφεραν»

«Πλήρης αναντιστοιχία όσων μου λέει ο Σόιμπλε προσωπικά και όσων λέει σε συνεντεύξεις Τύπου»

«Το Eurogroup είναι μια διαδικασία συνεχούς διαπραγμάτευσης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Σήμερα το πρωί η καγκελάριος Μέρκελ ανακοίνωσε πως πρέπει να περιμένουμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Το Eurogroup ακολούθησε αυτή τη γραμμή, που δεν ήταν άποψη όλων των Ευρωπαίων», είπε ο κ. Βαρουφάκης, διευκρινίζοντας πως για παράδειγμα ο γάλλος υπουργός Σαπέν έκρινε πως θα μπορούσε να συνεχιστεί.

«Το “όχι” αφορά μια συγκεκριμένη λογική πρόταση που μας ήρθε από τους θεσμούς», εξήγησε ο υπουργός αναφερόμενος στη συμφωνία που θα τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού.

«Είμαι πολιτικός 5-6 μήνες. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση η πλήρης αναντιστοιχία εκείνων που λέγονται κεκλεισμένων των θυρών και αυτών που λέγονται στις συνεντεύξεις Τύπου», δήλωσε ο υπουργός και εξήγησε πως ο ίδιος έχει μια «καλή σχέση με τον κ. Σόιμπλε. «Με καταλαβαίνει και τον καταλαβαίνω» είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως ωστόσο «υπάρχει μια πλήρης αναντιστοιχία όσων μου λέει ο κ. Σόιμπλε προσωπικά και όσων λέει σε συνεντεύξεις Τύπου».

Κατόπιν ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε πώς λειτουργεί το Eurogroup. «Πρώτα μιλάνε οι θεσμοί, μετά ο υπουργός της χώρας που έχει θέμα, μετά μιλούν οι υπόλοιποι και προσπαθούμε να βρούμε λύση», εξήγησε, διευκρινίζοντας πως οι περισσότεροι υπουργοί έρχονται με θέσεις προαποφασισμένες.

«Σήμερα καταθέσαμε νέες προτάσσεις πάνω στις δικές τους. Ήταν συγκεκριμένες όσον αφορά το ΦΠΑ, τις συντάξεις, θέματα αγοράς προϊόντων».

Αναφορικά με το πακέτο που προσφέρθηκε από τους Ευρωπαίους, ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε πως «ο λόγος που είπαμε όχι είναι ότι αυτό το πακέτο που μας πρόσφεραν, δεν ήταν βιώσιμο γιατί δεν είχε ενταχθεί σε ένα σχέδιο με αναδιάρθρωση χρέους και χρηματοδότηση».

Πηγή: Newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x