Γενικά

«Βαρύ» 0-3 για την Ιστρ του Παπαγεωργίου στον πρώτο ημιτελικό του E.T.T.U. Cup

«Βαριά» ήττα, που πιθανότατα αποβαίνει μοιραία στην προσπάθεια για πρόκριση στον τελικό, υπέστη η Ιστρ του Κώστα Παπαγεωργίου για την τετράδα του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης πινγκ πονγκ.

Στον εντός έδρας πρώτο ημιτελικό με τη Σαρτρ έχασε 3-0 και, με δεδομένο κιόλας ότι πήρε μόλις δύο σετ, φαντάζει σχεδόν απίθανο να πετύχει την ανατροπή στη ρεβάνς της 8ης Απριλίου. Η Ιστρ είχε στον πάγκο τον Παπαγεωργίου και παρέταξε την τριάδα, που μέσα στην εβδομάδα είχε νικήσει 3-0 τη Σαρτρ για το γαλλικό πρωτάθλημα.

Όμως, η πρώην πρωταθλήτρια Γαλλίας βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και πέτυχε σκορ πρόκρισης.

«Έπραξε σωστά ο κόουτς. Όταν σ’ ένα ντέρμπι πάει τόσο καλά μία τριάδα, λογικά αποφασίζεις να μην την αλλάξεις. Μου μίλησε και δεν είχα ένσταση. Κι εγώ να ήμουν στη θέση του προπονητή το ίδιο θα έκανα», τόνισε ο Παπαγεωργίου.

«Τώρα, δεν μας βγήκε το ματς, πάντως με εξαίρεση το πρώτο επί μέρους παιχνίδι τα υπόλοιπα δύο κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Παλέψαμε, αλλά τώρα το ξεχνάμε το όνειρο του τελικού. Ο δεύτερος ημιτελικός πρέπει να θεωρείται τελειωμένη υπόθεση», πρόσθεσε.


Αναλυτικά, η εξέλιξη του αγώνα Ιστρ-Σαρτρ 0-3:

Μπενζάμιν Μπροσιέ-Παρ Γκέρελ 0-3 (5-11, 3-11, 9-11)
Λι Πινγκ-Ρόμπερτ Γκάρντος 1-3 (10-12, 8-11, 12-10, 9-11)
Πολ Γκοζί-Αλεξάντρ Ρομπινό 1-3 (5-11, 11-8, 7-11, 8-11)

Στον άλλο ημιτελικό, επίσης στη Γαλλία, έγινε αμφίρροπη κόντρα και η Ανζέ έκαμψε την πολωνική Ντζιάλντοβο με 3-2.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΧΘΗ ΣΤΟ ΛΙΝΙΑΝΟ
Χωρίς κάποια διάκριση για τα ελληνικά χρώματα, στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε το Σάββατο στο Λινιάνο το διεθνές τουρνουά αθλητών με αναπηρίες της Ιταλίας.

Εκεί, περισσότερο προχώρησε ο Αλέξανδρος Διακουμάκος στο ομαδικό των κατηγοριών 9-10. Με Αργεντινό συμπαίκτη, ο νεαρός αθλητής πέρασε από την προκριματική διαδικασία και πλασαρίστηκε στις θέσεις 5-6. Στο ομαδικό των κλάσεων 9-10, λοιπόν, ο Διακουμάκος συνεργάστηκε τελικά με τον Αργεντινό Ντάριο Άντρες Νέιρα και όχι με τον Ιταλό Λορέντσο Κορντουά. Αρχικά μετείχαν στο δεύτερο γκρουπ, όπου πήραν τη δεύτερη θέση και προκρίθηκαν στην οκτάδα.

Έχασαν 2-0 από την επικεφαλής Ουκρανία και σήμερα νίκησαν τη Γαλλία/Ρουμανία με 2-1. Οι δύο πρώτες ομάδες από τα συνολικά τρία γκρουπ σχημάτισαν ταμπλό των «8» κι εκεί η μικτή Ελλάδας/Αργεντινής έχασε από την Ιταλία με 2-0.

Ο Γιώργος Μουχθής συγκρότησε, σ’ ένα ακόμα τουρνουά, ομάδα με τον Ρουμάνο Μπόμπι Σίμιον. Η μικτή Ελλάδας/Ρουμανίας περιορίστηκε στην τρίτη θέση του δεύτερου γκρουπ και αποκλείστηκε από την τελική τετράδα.

Στο απλό, οι Έλληνες πρωταθλητές αποκλείστηκαν στα γκρουπ. Ο Μουχθής μετείχε στο τέταρτο γκρουπ της κλάσης 6, μπορούσε να πάρει το «εισιτήριο» για την τελική οκτάδα, αλλά αρκέστηκε στην τρίτη θέση. Στον πρώτο του αγώνα κάμφθηκε στις λεπτομέρειες με 3-2 σετ από τον επικεφαλής του γκρουπ, τον Γερμανό Τόμας Ράου (6-11, 11-6, 4-11, 11-6, 10-12).

Στη δεύτερη αγωνιστική, επιβλήθηκε του Ιταλού Φραντζέσκο Αλμπεργκίνι με 3-0 (11-3, 11-7, 11-8) και στο καθοριστικό για την πρόκριση τρίτο ματς ηττήθηκε από τον Ισραηλινό Ντάνι Μπομπρόφ με 3-0 σετ (7-11, 5-11, 9-11).

Ο Διακουμάκος αγωνίστηκε στο τρίτο γκρουπ της κλάσης 10 κι έμεινε στην τρίτη θέση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x