Γενικά

Βασιλειάδης: «Με το νέο Αθλητικό Νόμο θα βοηθήσουμε την αθλητική οικογένεια να ανασάνει»

Το παρών στην επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Η εθνική πολιτική στον αθλητισμό» έδωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Το παρών στην επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Η εθνική πολιτική στον αθλητισμό», η οποία διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, με την επιστημονική υποστήριξη του σπουδαστηρίου Φιλοσοφίας του Αθλητισμού της ΣΕΦΑΑ ΕΚΠΑ, έδωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε: «Η εθνική πολιτική για τον αθλητισμό είναι μία πολιτική που, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και να κοιταζόμαστε στα μάτια, δεν υπήρξε ποτέ! Είναι μία πολιτική που χαρασσόταν συγκυριακά με βάση κανονικά ή μη κανονικά ορόσημα, μία πολιτική η οποία βασιζόταν σε ένα κρατικοδίαιτο μοντέλο ανάπτυξης... Τώρα που υπάρχει μία χαραμάδα ότι αυτή εδώ η χώρα μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια της και να γίνει κανονική, ήρθε η ώρα να σταθούμε με ειλικρίνεια ο ένας απέναντι στον άλλον».

Στη συνέχεια, έδωσε έμφαση στην ανάγκη για σύμπραξη, ενώ προανήγγειλε πως «το αμέσως επόμενο διάστημα αυτή η σύμπραξη θα αποτυπωθεί στο κείμενο του νέου Αθλητικού Νόμου, που στόχο έχει να απαντήσουμε στις προκλήσεις και να αφήσουμε τη δυνατότητα στην αθλητική οικογένεια να ανασάνει, αλλά και να χαράξει από μόνη της στρατηγική στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό».

Από την πλευρά του, ΓΓ Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, με το πέρας των εργασιών δήλωσε στο «Πρακτορείο»: «Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προσπαθεί να αναδειχτεί σε έναν ζωντανό οργανισμό και επιτελικό φορέα αθλητικής ανάπτυξης. Βασικός στόχος είναι η υποστήριξη του ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα του αθλητισμού. Σε αυτό βασική θέση έχει ο αθλητής και ο ασκούμενος πολίτης, η ενδυνάμωση της υγείας του, η πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, και η ποιότητα της ζωής του. Και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να αξιοποιήσουμε την επιστημονική γνώση και την εμπειρία των αθλητικών, των παιδαγωγικών επιστημών και των ανθρώπων που ζουν μέσα στον αθλητισμό, να συμπυκνώσουμε εμπειρίες και βιώματα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x