Μπάμπης Χριστόγλου

Βασίλη (τους) γέρασες!

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στη Ρεάλ και τον Βασίλη Σπανούλη.

Γκρίζαραν τα μαλλιά τους περιμένοντας να σε δουν να κόβεις ταχύτητα και να βγάζεις πριγκίπισσες, βασίλισσες και διάφορες νεαρές υπάρξεις από το πελατολόγιό σου και ακόμα περιμένουν.

Έσκασε μύτη πάλι ο «τελειωμένος» και έριξε τη Ρεάλ να ξαπλώσει φαρδιά – πλατιά στο παρκέ του ΣΕΦ. Πάρε το ένα τρίποντο, πάρε και το δεύτερο. Είναι που δεν αντέχει πια. Δηλαδή, αν άντεχες, ρε Μπίλι, πόσα θα έβαζες;

Αυτές τις βραδιές, σαν κι αυτή της Πέμπτης καλό θα είναι να μην τις ξεχνάμε. Να τις έχουμε πάντα στο νου μας κάθε φορά που μας τη δίνει και πάμε να το ρίξουμε στην γκρίνια και στους αφορισμούς. Πάρτε το χαμπάρι… Βλέπουμε τον κορυφαίο παίκτη της Ευρώπης και παραμένει τέτοιος από τη στιγμή που φέρεται με τον τρόπο που φέρεται στην κορυφαία και πιο γεμάτη ομάδα της Ευρωλίγκας. Από την άλλη μεριά, ίσως όλη αυτή η γκρίνια του δίνει και περισσότερο κίνητρο. Μπορεί και να τον αγριεύει η γκρίνια και η μουρμούρα και να ξεσπά στο παρκέ. Στην περίπτωση αυτή συνεχίστε να κράζετε καλό του κάνετε του Μπίλι.

Στο σόου απέναντι στη Ρεάλ, όμως, δεν πρωταγωνίστησε μόνο ο Βασίλης Σπανούλης. Δίπλα του είδαμε ξανά πόσο δίκιο έχει ο Μπλατ που μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Γκος. Χωρίς εμπειρία από το κορυφαίο επίπεδο αλλά με ένα τρομερό ταλέντο ο συγκεκριμένος μπορεί να αφήσει ιστορία στην Ευρωλίγκα. Αν μείνει για καιρό εδώ και δεν την κάνει για Αμέρικα. Και σωστές αποφάσεις πήρε και τα σουτ τα κρίσιμα τα έβαλε και σωστά κουμάνταρε την ομάδα με την μπάλα στα χέρια.

Με διαφορά ο πιο εξελίξιμος παίκτης του Ολυμπιακού αν και ο άλλος νέος, ο Λεντέι, για δεύτερο ματς στο καπάκι έδειξε ότι έχει πολλά να δώσει στον Ολυμπιακό. Επιθετικά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μεγάλο εργαλείο, διότι μπορεί να χειριστεί την μπάλα και να τη σουτάρει σαν γκαρντ. Αλλά και επιθετικά, αν πέσει πάνω στο «4άρι» του αντιπάλου πρόβλημα δεν έχει.

Από εκεί και πέρα, σε ατομικό επίπεδο ξεχώρισαν και οι Μιλουτίνοφ και Στρέλνιεκς. Το εντυπωσιακό με τον Σέρβο είναι ότι παρά το ότι έχει κορμί δεινόσαυρου βοηθάει την ομάδα να κινείται πιο γρήγορα. Και κόντρα στη Ρεάλ ο ψηλός ήταν εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση και ήταν αυτός ο βασικός λόγος που ο άλλος δεινόσαυρος, ο Ταβάρες, έμεινε στα ρηχά να παίζει με τα κουβαδάκια του. Για τον Λετονό η ιστορία είναι απλή: έχει τρομερή ποιότητα, ξέρει πολύ μπάσκετ αλλά για να τα βγάλει τα στοιχεία αυτά στο παρκέ πρέπει να είναι 100% καλά. Και τώρα ο Στρέλνιεκς είναι καλά. Φάνηκε στη Γερμανία με την Μπάγερν, φάνηκε και στο ΣΕΦ με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Πού καταλήγουμε; Μην γκρινιάζετε, ρε σεις, άλλο. Αν εξαιρέσεις την ήττα από τη Μιλάνο στον Πειραιά, ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει κάποιο ματς που έπρεπε να το πάρει έτσι κι αλλιώς. Και όχι μόνο αυτό. Ήδη έχει γράψει και σημαντικά διπλά σε Βιτόρια και Χίμκι που άλλοι δεν θα τα κάνουν. Απολαύστε όσο μπορείτε τον Μπίλι και την παρέα του, δείτε το πλάνο του Μπλατ να εξελίσσεται και μη μας χαλάτε τη ζαχαρένια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x