Με τιμές που αρμόζουν σε μία μεγάλη επιτυχία όπως αυτή της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ προσγειώθηκε στη βάση της η Εθνική ομάδα. «Είμαι περήφανος για την ομάδα και τους παίκτες», είπε ο Γιόνας Καζλάουσκας. «Πολύ χαρούμενοι για αυτό που καταφέραμε», τόνισε ο Αντώνης Φώτσης. «Το καλοκαίρι για το ελληνικό μπάσκετ συνεχίζεται», δήλωσε ο πρόεδρος της FIBA Europe, Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Γιώργος Βασιλακόπουλος (πρόεδρος FIBA Europe): «Το καλοκαίρι είναι στην αποδρομή του, αλλά το καλοκαίρι για το ελληνικό μπάσκετ συνεχίζεται. Ένα καλοκαίρι που ξεκίνησε με την λίγο ως πολύ απρόσμενη επιτυχία των Γυναικών, μετά είχαμε τις επιτυχίες στη Νέα Ζηλανδία και στη Ρόδο και τέλος αυτή την πολύ μεγάλη επιτυχία, που είναι ανάλογη αυτών του παρελθόντος. Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία λόγω των περιστάσεων που ήρθε. Τα παιδιά αυτά υπερέβαλαν εαυτούς και είναι πρώτη φορά που νικάμε σε μικρό τελικό. Είναι μία επιτυχία ανάλογη αυτής του Βελιγραδίου και δεν υπερβάλω. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Eurobank για τη συνεργασία από το 2000, που συνεχίζεται με επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια. Συγχαρητήρια στους παίκτες και τους προπονητές, των οποίων η συμβολή ήταν πολύ μεγάλη και ιδιαίτερα του νέου μας προπονητή, Γιόνας Καζλάουσκας».

Γιόνας Καζλάουσκας (ομοσπονδιακός προπονητής): «Είμαι πολύ περήφανος για αυτή την ομάδα, για τους παίκτες μου και όσους ήταν δίπλα τους, τους προπονητές, όλο το τιμ, την ομοσπονδία που μας υποστήριξε από την πρώτη ημέρα. Η Ελλάδα απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι αξίζει να είναι ψηλά».

Αντώνης Φώτσης (αρχηγός Εθνικής ομάδας): «Αυτό το καλοκαίρι κάναμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια. Τα νέα παιδιά που μπήκαν στην ομάδα έδειξαν διάθεση θέλοντας να βοηθήσουν οι ίδιοι, αλλά και να βοηθηθούν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό που καταφέραμε. Αφήσαμε τον αγώνα με την Ισπανία πίσω μας και δώσαμε τα πάντα για να πάρουμε την τρίτη θέση».

Ν. Νανόπουλος (διευθύνων σύμβουλος Eurobank): «Εμείς όλοι στη Eurobank είμαστε ευχαριστημένοι από την τεράστια επιτυχία της Εθνικής. Είναι μία νέα ομάδα που ξεκίνησε πριν λίγους μήνες και κατάφερε να κατακτήσει ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Εμείς ως χορηγοί είμαστε υπερήφανοι που έχουμε συνδεθεί με αυτή την τεράστια προσπάθεια και πιστεύουμε ότι στο μέλλον θα έχουμε παρόμοιες επιτυχίες. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας, ξεκινώντας από την ομοσπονδία και τον κύριο Βασιλακόπουλο, το προπονητικό τιμ με τον κύριο Καζλάουσκας και κυρίως τους παίκτες που είναι έμπνευση για όλους τους Έλληνες και ελπίζω να συνεχίσουν στο δρόμο της επιτυχίας».

Σταύρος Δουβής (γενικός γραμματέας αθλητισμού): «Συγχαρητήρια στους παίκτες, το προπονητικό τιμ και την ομοσπονδία. Το μπάσκετ είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για όλα τα αθλήματα. Να συνεχίσετε έτσι. Υπάρχει ακόμη ψηλότερη κορυφή την οποία πρέπει να πατήσετε».