Final Four 2010

Όνειρο ήταν και πάει

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ανεβεί στην κορυφή της Ευρώπης, η οποία φέτος είχε χώρο μόνο για την Μπαρτσελόνα. Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στο Φάιναλ Φορ του Παρισιού με ένα μεγάλο όνειρο, το οποίο, όμως, μετατράπηκε σε εφιάλτη. Το www.sport-fm.gr έζησε από κοντά όλη την προσπάθεια της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη να επιστρέψει έπειτα από 13 χρόνια στην κορυφή της Ευρώπης και σας παρουσιάζει μια σύνοψη των όσων έγιναν στο Παρίσι, αλλά και το πώς ξημερώνει η επόμενη ημέρα στον Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ανεβεί στην κορυφή της Ευρώπης, η οποία φέτος είχε χώρο μόνο για την Μπαρτσελόνα. Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στο Φάιναλ Φορ του Παρισιού με ένα μεγάλο όνειρο, το οποίο, όμως, μετατράπηκε σε εφιάλτη. Το www.sport-fm.gr έζησε από κοντά όλη την προσπάθεια της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη να επιστρέψει έπειτα από 13 χρόνια στην κορυφή της Ευρώπης και σας παρουσιάζει μια σύνοψη των όσων έγιναν στο Παρίσι, αλλά και το πώς ξημερώνει η επόμενη ημέρα στον Πειραιά.

Επέστρεψε απο το Παρίσι ο Αντώνης Κατσίκης

Αισιοδοξία, αλλά παραλίγο «τραγωδία»

Ο μεγαλύτερος όγκος των φίλων του Ολυμπιακού έφτασε στο Παρίσι το μεσημέρι της Παρασκευής. Όπου και αν γυρνούσες το κεφάλι σου έβρισκες Έλληνες με την αισιοδοξία να ξεχειλίζει. «Εύκολα ή δύσκολα την Παρτιζάν θα την περάσουμε» έλεγαν οι περισσότεροι και όσο περνούσε η ώρα η αγωνία μεγάλωνε ενόψει του μεγάλου ημιτελικού. Βέβαια, όσο περνούσε η ώρα αυξάνονταν και τα νεύρα των περισσοτέρων αφού οι Γάλλοι δεν είναι και οι πιο φιλόξενοι άνθρωποι πάνω στη γη. Στο ξενοδοχείο, οι περισσότεροι εργαζόμενοι μιλούσαν μόνο Γαλλικά με αποτέλεσμα να ακούσουν τα. γαλλικά τους. Τελικά οι ψυχραιμότεροι ηρέμησαν την κατάσταση, τα δωμάτια μοιράστηκαν και μετά από ένα γρήγορο μπάνιο και ένα σάντουιτς στα όρθια, όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στο Παλέ ντε Μπερσί. Βέβαια, υπήρξαν και ορισμένοι που λοξοδρόμησαν. Όχι επίτηδες. Κατά λάθος, περίπου δέκα φίλοι της ομάδας του Πειραιά πήραν την λάθος γραμμή στο μετρό με τους απέναντι να τους αποτρέπουν την τελευταία στιγμή και τελικά όλοι μαζί κατάφεραν να φτάσουν στο γήπεδο. Ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ζέστανε το κλίμα για το κυρίως πιάτο για τους φίλους της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη. Όταν η Παρτιζάν πέρασε μπροστά με έξι, όλοι πάγωσαν στην «κόκκινη» εξέδρα. Τελικά, όμως, Ο Τσίλντρες έδωσε το «φιλί ζωής» που χρειαζόταν η ομάδα του και ο Ολυμπιακός βρέθηκε στον τελικό.

Ψώνια, Disneyland και Πύργος του Άιφελ

Το Σάββατο πια, ήταν μέρα χαλάρωσης. Όχι για όλους βέβαια. Οι ανοικτές προπονήσεις του Ολυμπιακού και της Μπαρτσελόνα δεν μας επέτρεψαν να απομακρυνθούμε και πολύ από το Παλέ ντε Μπερσί, αλλά οι περισσότεροι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έκαναν τις βόλτες τους στο Παρίσι. Οι περισσότεροι εθεάθησαν στον Πύργο του Άιφελ, αρκετοί ήταν εκείνοι που πέρασαν μια βόλτα από τη Disneyland ενώ δεν ήταν λίγοι και αυτοί που είπαν να το ρίξουν στα ψώνια. Το απόγευμα, στο Πελέ ντε Μπερσί, Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα έκαναν την τελευταία τους προπόνηση πριν τον μεγάλο τελικό με τους Ισπανούς να μιλούν και να κινούνται σαν να είχαν κατακτήσει ήδη το τρόπαιο. Τριάντα ώρες αργότερα όλοι καταλάβαμε βέβαια το γιατί. Το βράδυ του Σαββάτου βρήκε τους περισσότερους παίκτες του Φάιναλ Φορ στο γκαλά της Ευρωλίγκας και τον Μίλος Τεόντοσιτς στο κρεβάτι λόγω γαστρεντερίτιδας. Ένα θέμα που απασχόλησε έντονα τους φίλους του Ολυμπιακού οι οποίοι ρωτούσαν συνέχεια για την κατάσταση της υγείας του Σέρβου πλέι μέικερ. Όταν πια αργά το βράδυ ενημερώθηκαν άπαντες πως ο Τεόντοσιτς θα αγωνιστεί κανονικά στον τελικό, επικράτησε ενθουσιασμός και μάλλον γι'αυτό και οι περισσότεροι είπαν να το ρίξουν έξω. Μην φανταστείτε τίποτα φοβερό μιας και τα μαγαζιά κλείνουν το αργότερο στις 00:00 στο Παρίσι.

Η μέρα του τελικού

Οι.ενισχύσεις από Ελλάδα έφτασαν νωρίς το πρωί της Κυριακής στο Παρίσι και έτσι οι φίλοι του Ολυμπιακού έγιναν ακόμη περισσότεροι. Φωνές παντού, συνθήματα, πανό και κασκόλ, έκαναν το Παρίσι να μοιάζει με Πειραιά. Οι Γάλλοι ουδόλως βέβαια ασχολήθηκαν με το Φάιναλ Φορ και κατά συνέπεια με τους φίλους του Ολυμπιακού. Οι οπαδοί των Κυπελλούχων Ελλάδος βρέθηκαν από πολύ νωρίς στο Παλέ ντε Μπερσί και δημιούργησαν εκρηκτική ατμόσφαιρα. Σέρβοι και Ρώσοι βρήκαν την ευκαιρία να τους βάλουν στη μέση με τους φίλους της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να σηκώνουν πανό το οποίο αποκαλούσε τον Ολυμπιακό «ντροπή του ευρωπαϊκού μπάσκετ» λόγω εκείνου του παιχνιδιού το 1995 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τη «ρωσική αρκούδα» να τελειώνει το ματς με τρεις παίκτες. Από την άλλη, οι Παρτιζάνοι φώναζαν συνθήματα υπέρ του ΠΑΟΚ και κατά του Ολυμπιακού με τους Ισπανούς από το απέναντι πέταλο να βγάζουν φωτογραφίες. Κομφούζιο. Ο τελικός ξεκίνησε, αλλά και τελείωσε αρκετά νωρίς αφού η Μπαρτσελόνα ήταν το απόλυτο αφεντικό.

Η επόμενη ημέρα και το πρωτάθλημα

Στις τάξεις των φίλων του Ολυμπιακού επικρατούσε ένα μούδιασμα τη Δευτέρα. Άλλοι ήταν με το χαμόγελο στο πρόσωπο και άλλοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι τους είχε βρει το προηγούμενο βράδυ. Γκρίνιες για τον Παναγιώτη Γιαννάκη υπήρξαν, αλλά υπήρξε και η παραδοχή πως η Μπαρτσελόνα ήταν η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης για φέτος. Έτσι, η μέση οδός έλυσε και τα όποια προβλήματα και τις δεύτερες σκέψεις με τους περισσότερους να μπαίνουν στο αεροπλάνο της επιστροφής με μια χαρμολύπη. Πριν επιβιβαστούν, όμως, συνάντησαν την αποστολή του Ολυμπιακού, η οποία επέστρεφε και αυτή από τη γαλλική πρωτεύουσα και έδωσε το σύνθημα για την επόμενη ημέρα του φετινού Ολυμπιακού. «Θρύλε γερά, πρωτάθλημα ξανά» φώναζαν οι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» στους παίκτες και το προπονητικό τιμ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x