NBA

50αρα ο Ντέιβις, ήττα για τους Πέλικανς

Σε μια από τις πιο απίστευτες «παραστάσεις» που έχουμε δει σε εναρκτήριο αγώνα, ο Άντονι Ντέιβις σημείωσε 50 (!) πόντους, όμως οι Ντένβερ Νάγκετς απέδρασαν με 107-102 από τη Νέα Ορλεάνη.

Με το «καλημέρα» της σεζόν, ο Άντονι Ντέιβις έδειξε τις «άγριες» προθέσεις του, όχι όμως και οι συμπαίκτες του. Ο σταρ των Νιου Όρλενας Πέλικανς σημείωσε 50 πόντους, κατέβασε 16 ριμπάουντ, μοίρασε 5 ασίστ, μαζί με 7 κλεψίματα και 4 τάπες, όμως ο πλουραλισμός των Ντένβερ Νάγκετς τους οδήγησε στη νίκη με 107-102.

Οι «σβώλοι» είχαν σταθερό προβάδισμα καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τον Ντέιβις να πυροδοτεί τη μεγάλη επιστροφή στα τελευταία λεπτά. Όμως, οι Πέλικανς έφθασαν μέχρι το -2 (102-100, 50 δευτερόλεπτα για τη λήξη), δίχως να καταφέρουν να προσπεράσουν.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Γιουσούφ Νέρκιτς, με το Βόσνιο σέντερ να φθάνει τους 23 πόντους και τα 9 ριμπάουντ, με το Γουίλ Μπάρτον να ακολουθεί, έχοντας 22. Οι Νάγκετς κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (58 έναντι 34) και παρά τα 24 λάθη τους, εκμεταλλεύτηκαν την πρωτοφανή αστοχία των Πέλικανς από τα 7,25 (3/19), αλλά και την σχεδόν άφαντη παρουσία των συμπαικτών του, με μοναδικό διασωθέντα τον Τιμ Φρέιζιερ (15 πόντοι, 11 ασίστ).

Η εμφάνιση του Ντέιβις είχε ιστορική σημασία, καθώς είναι ο πρώτος παίκτης με 45 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 5 κλεψίματα από τη σεζόν 1973-74 (τότε που ξεκίνησαν να καταμετρώνται τα κλεψίματα). Ακόμη, μπήκε σε ένα πολύ ξεχωριστό «κλαμπ» παικτών, διότι έγινε ο 4ος παίκτης με 50αρα σε πρεμιέρα, μετά τους θρυλικούς Μάικλ Τζόρνταν, Έλτζιν Μπέιλορ και Γουίλτ Τσάμπερλειν, σύμφωνα με το ESPN.

Δείτε τα highlights του Ντέιβις:


Επιμέλεια: Μάριος Φορτούνης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x