Ελλάδα

Break με… ρεκόρ για τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ

Το 75-65 συνιστά τη μεγαλύτερη στην ιστορία εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ σε ματς για τα play offs.

Προβάδισμα… τίτλου πήρε απόψε ο Ολυμπιακός ο οποίος επικράτησε με 75-65 και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών, παίρνοντας παράλληλα το πλεονέκτημα της έδρας από τα χέρια των πρασίνων.

Η σημερινή νίκη ωστόσο έχει και... ιστορικό χαρακτήρα για τους ερυθρόλευκους, καθώς το +10 αποτελεί τη μεγαλύτερη σε εύρος επικράτηση των Πειραιωτών επί του τριφυλλιού σε παιχνίδι play off που έχει διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ.

Μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη νίκη ήταν το 80-89 τη σεζόν 2001-02 για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος, αποτέλεσμα με το οποίο ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό για να χάσει στη συνέχεια τον τίτλο από την ΑΕΚ.

Συνολικά η μεγαλύτερη διαφορά σε εκτός έδρας παιχνίδι στο οποίο οι Πειραιώτες κατάφεραν να θριαμβεύσουν των αιώνιων αντιπάλων τους συναντάται τη σεζόν 1986-87, σε ένα ματς για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στο οποίο οι ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει με 70-82. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ωστόσο είχε διεξαχθεί στον «Τάφο του Ινδού» (σ.σ. πλέον «Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος»).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x