Ελλάδα

«Εξετάσεις» εν όψει Κίνας για Εθνική

Η Εθνική αντιμετωπίζει απόψε την Ιταλία στο ΟΑΚΑ σε ένα πολύ καλό τεστ για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Περίπου δύο εβδομάδες απέμειναν για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας κα μετά τα «χαλαρά» τεστ της Κρήτης απέναντι σε Ιράν και Ουγγαρία, η Εθνική θα μπει σε διαδικασία… εξομοίωσης απέναντι σε πολύ ισχυρότερους αντιπάλους στο «Τουρνουά Ακρόπολις-Eurobank».

Απόψε (20:30, ΕΡΤ Sports, ΣΠΟΡ FM 94,6) αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ την Ιταλία στο πιο δυνατό τεστ, μέχρι τα… επόμενα, με Τουρκία και Σερβία που θα ακολουθήσουν το Σάββατο και την Κυριακή. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, που χθες αποφάσισε να «κόψει» Βαγγέλη Μάντζαρη και Κώστα Αντετοκούνμπο από τη συνέχεια της προετοιμασίας, εστιάζει πλέον στο αγωνιστικό μοντάρισμα της ομάδας. Ενδιαφέρον έχει να δούμε ποιοι δύο θα μείνουν εκτός δωδεκάδας από το αποψινό ματς, με τη δωδεκάδα να αναμένεται μετά την ολοκλήρωση του αγωνιστικού τριημέρου.

Οι «ατζούρι» μετά το σοκ της απώλειας του Νικολό Μέλι προσπαθούν να συνέλθουν. Στο τουρνουά της Αθήνας δεν θα λάβουν μέρος ούτε οι Γκαλινάρι και Ντατόμε, καθώς προέρχονται από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας και τραυματισμό αντίστοιχα, ωστόσο αμφότεροι αναμένεται να παίξουν στην Κίνα. Στη διάθεση του Μέο Σακέτι βρίσκονται οι: Αβούντου Αμπάς, Μπρίαν Σακέτι, Λούκα Βιτάλι (Μπρέσια), Πιέτρο Αραντόρι (Φορτιτούντο Μπολόνια), Μάρκο Μπελινέλι (Σπερς), Πολ Μπίλιγκα, Τζεφ Μπρουκς, Αμεντέο Ντέλα Βάλε (Αρμάνι Μιλάνο), Άριελ Φίλοϊ (Βενέτσια), Αλεσάντρο Τζεντίλε (ελεύθερος), Ντάνιελ Χάκετ (ΤΣΣΚΑ), Τζιαμπάολο Ρίτσι (Βίρτους Μπολόνια), Αμεντέο Τεσιτόρι (Τρεβίζο).

Η τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων ήταν στο Ευρωμπάσκετ του 2013, όταν στη φάση των ομίλων, στο Κόπερ της Σλοβενίας, η Ιταλία είχε νικήσει 81-72. Οι «ατζούρι» έχουν λάβει μέρος 17 φορές στο «Τουρνουά Ακρόπολις», με τελευταία το 2017, όταν η ελληνική ομάδα είχε κερδίσει 73-70. Συνολικά η Εθνική μετρά 11 νίκες επί της Ιταλίας σε 17 αγώνες στη διοργάνωση.

Στις 18:00 η Σερβία χωρίς τον Μίλος Τεόντοσιτς αντιμετωπίζει την Τουρκία. Tα εισιτήρια πωλούνται διαδικτυακά αλλά και στο γήπεδο και αναμένεται αρκετός κόσμος απόψε στο ΟΑΚΑ, με τη μεγαλύτερη προσέλευση όπως όλα δείχνουν την Κυριακή στο ματς με τη Σερβία, που είναι και το τελευταίο φιλικό επί ελληνικού εδάφους, καθώς η Εθνική την Τετάρτη αναχωρεί για Κίνα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:

Παρασκευή 16/8
18.00 Σερβία-Τουρκία
20.30 Ελλάδα-Ιταλία

Σάββατο 17/8
18.00 Ιταλία-Σερβία
20.30 Ελλάδα-Τουρκία

Κυριακή 18/8
18.00 Τουρκία-Ιταλία
20.30 Ελλάδα-Σερβία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x