Eurohoops

Ολυμπιακός: Ο δεύτερος… Ρόμπερτς στο «μεγάλο λιμάνι»

Ο Μπράιαν Ρόμπερτς ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν είναι ο πρώτος παίκτης με αυτό το επώνυμο που πάτησε στο «μεγάλο λιμάνι», προερχόμενος, μάλιστα, από το ΝΒΑ!

Ακριβώς πριν δέκα χρόνια και μερικές μέρες, το καλοκαίρι του 2007, ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε την απόκτηση του Λόρενς Ρόμπερτς που είχε παίξει μία διετία στους Γκρίζλις (5,2π., 4,9ριμπ. στην καλή του σεζόν) ως πάουερ φόργουορντ σέντερ.

Ποτέ όμως δεν φόρεσε τα ερυθρόλευκα σε επίσημο παιχνίδι! Ο Ρόμπερτς δεν ταίριαξε ποτέ στα “θέλω” του Πίνι Γκέρσον παρότι ήταν επιλογή του και τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου ο Ολυμπιακός έλυσε τη συνεργασία του με τον Αμερικανό παίκτη.

Ο αστικός μύθος λέει πως ο Ρόμπερτς αποδείχτηκε… κοντύτερος από αυτό που δινόταν (2.06μ.) και ο Ολυμπιακός ήθελε κάποιον ψηλότερο παίκτη. Οκ, δεν αρκούσε αυτό για να “κοπεί”, ωστόσο τότε κυκλοφορούσε ως ανέκδοτο μέσα στην ομάδα. O Ρόμπερτς πάντως συνέχισε στην Ευρώπη και μάλιστα έπαιξε στην Ευρωλίγκα με την Παρτίζαν και την Έφες Αναντολού.

inner

Ο Ολυμπιακός αργότερα εκείνη τη σεζόν (2007-08) στράφηκε στον Μαρκ Τζάκσον, επίσης με καριέρα στο ΝΒΑ και πολύ καλύτερη από εκείνη του Ρόμπερτς (2000-2007 Ουόριορς, Γουλφς, Σίξερς, Χόρνετς, Νετς) και το απέδειξε αφού ήταν δεύτερος σκόρερ με 15,1 πόντους και πρώτος ριμπάουντερ με 6,0 στην Ευρωλίγκα για τους “ερυθρόλευκους”! Και το έκανε έχοντας δίπλα του σπουδαίους σκόρερ εκείνη την εποχή όπως ο Λιν Γκριρ (πρώτος στη λίστα του Ολυμπιακού), ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας (τρίτος) και ο Κίντελ Γουντς!

Ούτε αυτός όμως έβγαλε τη σεζόν, αφού όταν ανέλαβε ο Παναγιώτης Γιαννάκης και με την πάροδο του χρόνου αποφάσισε να τον «κόψει».

Πηγή: www.eurohoops.net

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x