Ευρώπη

FIBA: «Καταδικάζουμε όλες τις ενέργειες της Euroleague που περιορίζουν την ελευθερία των παικτών»

Σκληρή στάση κόντρα στην Ευρωλίγκα στη διαμάχη που έχει δημιουργηθεί για τα «παράθυρα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου εξακολουθεί να διατηρεί η FIBA.

Ξεκάθαρη απάντηση στην πρόθεση της Euroleague να προτείνει νέες ημερομηνίες για τα «παράθυρα» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου έδωσε η FIBA.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία με τοποθέτησή της διαμήνυσε πως καταδικάζει όλες τις ενέργειες είτε από την Euroleague είτε από τους μετόχους της που περιορίζουν την ελευθερία των παικτών.

Αναλυτικά η τοποθέτηση της FIBA:

Η FΙΒΑ αναγνωρίζει τη δήλωση της Επιτρόπου Βεστάγκερ της Ευρωπαϊκής Ενωσης ότι κανόνες που περιορίζουν την ελευθερία των αθλητών μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν στην προστασία των εμπορικών συμφερόντων του οργανισμού.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην υπόθεση ISU έρχεται σε κρίσιμη στιγμή για τα δικαιώματα των παικτών στο μπάσκετ, καθώς η EuroLeague Commercial Assets (ECA) προσπάθησε να μποϋκοτάρει τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ της FIBA προγραμματίζοντας σκόπιμα ένα συγκρουόμενο καλεντάρι.

Η FIBA καταδικάζει όλες τις ενέργειες (άμεσες κι έμμεσες), είτε από την EuroLeague είτε από τους μετόχους της, που περιορίζουν ουσιαστικά την ελευθερία των παικτών να εκπροσωπούν την χώρα τους στα γήπεδα.
Είναι ώρα η ECA και οι ομάδες της να εναρμονιστούν με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να καταργήσουν τους περιορισμούς στους παίκτες

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x