Ελλάδα

Mundo Deportivo: «Η οικονομική κρίση στον Ολυμπιακό τον απειλεί με διάλυση»

Ειδικό θέμα για την κατάσταση στον μπασκετικό Ολυμπιακό, σημειώνοντας ότι απειλείται με διάλυση του ρόστερ αν δεν λυθούν τα προβλήματα ρευστότητας, έκανε η «Mundo Deportivo».

Αναλυτική αναφορά στα τεκταινόμενα του μπασκετικού Ολυμπιακού σε οικονομικό (και όχι μόνο) επίπεδο έκανε η «Mundo Deportivo».

Η καταλανική εφημερίδα περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στους «ερυθρόλευκους», κάνοντας λόγο για προβλήματα ρευστότητας που απειλούν το ρόστερ του με διάλυση.

Παράλληλα, αναφέρεται στην αντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει με τον Παναθηναϊκό το τελευταίο διάστημα, την απειλή ότι δεν θα ξαναπαίξει εναντίον του με Έλληνες διαιτητές και τις συζητήσεις με την Αδριατική Λίγκα.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της Mundo Deportivo

«Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να υποστεί αυτό το καλοκαίρι μια θεαματική διάλυση του ρόστερ του αν δεν λύσει τα προβλήματα ρευστότητάς του που τον έκαναν να συγκεντρώσει χρέη μέχρι και επτά μηνών μισθούς προς τους παίκτες του.

Η αβέβαιη οικονομική κατάσταση της ομάδας του Πειραιά έχει ήδη οδηγήσει στην αποχώρηση τριών παικτών τους τελευταίους μήνες, ο Γάλλος Αξέλ Τουπάν, Αμερικανός Μπριάντε Γουέμπερ και του Λετονού Τίμα, αλλά ο κατάλογος θα επεκταθεί και σε πολλά άλλα ονόματα, αν δεν αποκατασταθεί η τρέχουσα κατάσταση, με τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους να παρακολουθούν μήπως αλιεύσουν κάποιο ποιοτικό “λαβράκι” για την ενίσχυσή τους.

Οι καθυστερήσεις πληρωμών είναι συνηθισμένες τόσο στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό. Η διαφορά είναι ότι φέτος οι τρεις μήνες καθυστέρησης έχουν γίνει πέντε, ακόμα και επτά με τους Έλληνες παίκτες.

Η αιτία είναι στη διαμάχη που ζει η οικογένεια Αγγελόπουλου, με τους αδελφούς Παναγιώτη και Γεώργιο, ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, να έρχονται αντιμέτωποι στο δικαστήριο με τον πατέρα τους Κωνσταντίνο.

Οι αδελφοί ισχυρίζονται ότι ο πατέρας τους δεν έχει πλήρη έλεγχο των λειτουργιών του και επηρεάζεται αρνητικά από τη δεύτερη σύζυγό του, κάτι που τελικά οδήγησε στη χρεοκοπία της μεταλλουργίας “Χαλυβουργική”, μιας από τις πιο σημαντικές στην Ελλάδα.

Η δικαστική μάχη που διεξάγεται καιρό έχει οδηγήσει σε μερικές νίκες από τον έναν και τον άλλον, αλλά η υπόθεση δεν έχει κλείσει και η κύρια συνέπεια για τον Ολυμπιακό είναι ότι οι λογαριασμοί των εμπλεκομένων έχουν μπλοκάρει και αυτό επηρεάζει άμεσα την οικονομική υγεία του συλλόγου.

Εν τω μεταξύ, η Ευρωλίγκα σιωπά, παρά το γεγονός ότι έχει πλήρη επίγνωση ότι ο Ολυμπιακός έχει σημαντικά χρέη στους παίκτες του. Η πρόσφατη δημιουργία του Συνδέσμου των παικτών της Ευρωλίγκα, με τον πρώην της Μπαρτσελόνα, Μπόστιαν Νάχμπαρ, ως Διευθύνοντα Σύμβουλο, δεν έχει πετύχει μέχρι στιγμής την ανάμειξη των εργοδοτών στην επίλυση αυτού του προβλήματος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Συνδέσμου παικτών, οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού στην ένωση είναι ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιάνις Τίμα, με τον τελευταίο να μην είναι πλέον στην ομάδα.

Η οικονομική κρίση του Ολυμπιακού έχει κρυφτεί κάτω από την αθλητική κρίση, αν και οι δύο πηγαίνουν χέρι-χέρι. Η ομάδα του Πειραιά δεν μπήκε στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας, αφού έχασε οκτώ από τα έντεκα τελευταία παιχνίδια στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης και το ελληνικό πρωτάθλημα και μένει να δούμε αν θα κρατήσει το λόγο της να μην κατέβει στο πρώτο παιχνίδι των πλέι-οφς του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό σε περίπτωση που η ομοσπονδία ορίσει, όπως αναμενόταν, Έλληνες διαιτητές για τον αγώνα.

Ο Ολυμπιακός απειλούσε πριν από μερικούς μήνες να μην κατέβει σε οποιοδήποτε ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό, αν οι διαιτητές δεν ήταν ξένοι, μια απειλή που ενεργοποιήθηκε μία φορά από τότε.

Προς το παρόν η έναρξη των πλέι-οφ που έπρεπε να ξεκινήσουν την περασμένη Κυριακή, αναβλήθηκε μετά την προσφυγή του Ολυμπιακού στα τακτικά δικαστήρια. Από την άλλη πλευρά, ο σύλλογος του Πειραιά συζητά για εβδομάδες την ενδεχόμενη ένταξή του στην Αδριατική Λίγκα για να αποχωρήσει από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Μια έμμεση επίδραση της κρίσης που βιώνει ο Ολυμπιακός είναι η πιθανή διάθεση στην αγορά απροσδόκητων παικτών που έχουν συμβόλαιο με τον ελληνικό σύλλογο. Ο ίδιος ο Σπανούλης και άλλοι Έλληνες όπως οι Πρίντεζης, Μάντζαρης, Μπόγρης ή ο πρώην “μπλαουγκράνα” Βεζένκοφ, θα μπορούσαν να ψάξουν μια διέξοδο, αν και ο παίκτης που αποσπά τη μεγαλύτερη προσοχή είναι ο Σέρβος πάουερ φόργουορντ Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Έχουν επίσης συμβόλαιο σε ισχύ και θα μπορούσαν να φύγουν οι Αμερικανοί Γουίλιαμς Γκος και Ζακ ΛεΝτέι. Όλοι τους προσφέρονται ήδη από τους αντιπροσώπους τους στη μισή Ευρώπη που περιμένει να δει αν ο Ολυμπιακός ξεκαθαρίσει την κατάστασή του και πληρώσει αυτά που οφείλει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x