Euroleague

Άφησε άποντο τον Γιανκούνας μετά από χρόνια η άμυνα του Ολυμπιακού!

Άλλο ένα μεγάλο παράσημο πήρε η άμυνα του Ολυμπιακού στη νίκη επί της Ζαλγκίρις, καθώς ο Παούλιους Γιανκούνας κατέγραψε ιστορικό… χαμηλό στην Ευρωλίγκα!

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-1 στη σειρά με τη Ζαλγκίρις και αναμφίβολα για να το πετύχει αυτό, μεγάλο ρόλο έπαιξε η άμυνά του, όπως μαρτυρά και το τελικό 79-68.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, λοιπόν, πήραν καλό βαθμό στην εξουδετέρωση των ατού της ομάδας της Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αλλά σύμφωνα με την ιστοσελίδα «basketnews.lt», η καλύτερη δουλειά έγινε πάνω στον Παούλιους Γιανκούνας, ο οποίος τελείωσε ματς Ευρωλίγκας χωρίς πόντο για πρώτη φορά μετά το 2013!

Ο εκ των ηγετών της λιθουανικής ομάδας αγωνίστηκε για 23:07’’ στο δεύτερο ματς του ΣΕΦ και το αξιοσημείωτο δεν είναι μόνο ότι δεν είχε πόντο, αλλά δεν πήρε καν προσπάθεια για σουτ, προσφέροντας 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Η τελευταία φορά, λοιπόν, που ο Παούλιους Γιανκούνας ολοκλήρωσε παιχνίδι Ευρωλίγκας χωρίς να έχει σημειώσει πόντο ήταν στις 31 Γενάρη του 2013, στη νίκη της Ζαλγκίρις της Άλμπα Βερολίνου με 92-56. Τότε, ο Λιθουανός φόργουορντ είχε αγωνιστεί για 17:24’’, έχοντας 0/2 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Όσον αφορά στο ματς, ο 34χρονος φόργουορντ είπε: «Γνωρίζαμε ότι δεν θα έπαιζε ο Μιλουτίνοφ και είχαμε προετοιμαστεί γι’ αυτό. Υπήρχαν κάποια προβλήματα και δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση, όταν είχαμε το πλεονέκτημα» και πρόσθεσε: «Ήταν μία σκληρή μάχη. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν δυνατό μπάσκετ, με πολλές επαφές. Όλα ήταν περίπλοκα με υψηλή ένταση και δυνατά συναισθήματα».

Για τη νίκη που πήρε ως… προίκα η Ζαλγκίρις στα πρώτα δύο πρώτα παιχνίδια στο ΣΕΦ: «Φυσικά, ήταν πολύ καλό για εμάς που πήραμε μία νίκη. Η σειρά συνεχίζεται και δεν σκεφτόμαστε τίποτε άλλο. Επιστρέφουμε στην έδρα μας και θέλουμε να παίξουμε ακόμη πιο δυνατά απ’ ότι στο δεύτερο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Θα έχουμε κατάμεστο γήπεδο και θα υπάρχει μεγάλη ένταση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x