Ευρώπη

Αγγέλου: «Δεν με εξόργισε τίποτα. Ρωτήστε τι εξόργισε τον Παναθηναϊκό»

Για το επεισόδιο που δημιουργήθηκε με τον Τσάβι Πασκουάλ στο ματς του Άρη με τον Παναθηναϊκό μίλησε ο Αργύρης Αγγέλου, στις δηλώσεις του ενόψει του ματς των «κιτρινόμαυρων» με την Κατάγια.

Την ένταση που δημιουργήθηκε στο ματς του Άρη με τον Παναθηναϊκό και την αποβολή του μετά το διαπληκτισμό με τον Τσάβι Πασκουάλ μίλησε ο Αργύρης Αγγέλου.

Ο κόουτς των κιτρινόμαυρων έκανε λόγο για ανταγωνισμό και υποστήριξη του συνόλου, ενώ σχολίασε και το ερχόμενο ματς για την πρεμιέρα στο EuroCup.

Αναλυτικά, όσα είπε στη Media Day του Άρη, ενόψει του ματς με την Κατάγια :
Για το επεισόδιο με τον Τσάβι Πασκουάλ και τα επικριτικά σχόλια που δέχτηκε: «Δεν ξέρω τι γράφτηκε. Τα επικριτικά σχόλια γράφονται και λέγονται. Εγώ σέβομαι πάντα τη κριτική, από εκεί και πέρα εμείς ξέρουμε πολύ καλά τι γίνεται. Η στάση η δική μας, είτε με σωστά είτε με λάθη, που εγώ δεν αρνούμαι ποτέ ότι γίνονται λάθη, είναι σε μια κατεύθυνση. Να υποστηρίξεις αυτό που δουλεύεις κάθε μέρα στην προπόνηση, αυτό που έχεις υποσχεθεί στην ομάδα των ανθρώπων που δουλεύεις και η αρχή του μπάσκετ είναι μια. Είναι ο ανταγωνισμός. Οπότε, αν δεν είσαι ανταγωνιστικός πρώτα με τον εαυτό σου. Τώρα οι ακραίες αναλύσεις κι αυτές που είπανε, εγώ δεν συμφωνώ αλλά τις σέβομαι».

Για το στοιχείο που τον εξόργισε και οδήγησε σε αυτή τη συμπεριφορά: «Δεν με εξόργισε τίποτα. Ρωτήστε τι εξόργισε τον Παναθηναϊκό… Τον Παναθηναϊκό τι τον εξόργισε; Δεν ξέρω, αν είδατε το βίντεο, εμένα δε με εξόργισε τίποτα. Σέβομαι και τον Παναθηναϊκό και τον κόουτς Πασκουάλ. Σας είπα, η αρχή του ανταγωνισμού είναι η φιλοσοφία του παιχνιδιού. Παίξαμε ένα παιχνίδια, υπήρχε μια κατάσταση που οι διαιτητές την αξιολόγησαν όπως την αξιολόγησαν, προχωράμε παρακάτω και συνεχίζουμε. Καλή επιτυχία στον Παναθηναϊκό και συγκεντρωνόμαστε στις δικές μας υποχρεώσεις».

Για το αν θα έπρεπε να είχε καλύτερη αντίδραση: «Σαφώς. Καταρχάς η ομάδα δεν είναι δικό μου παιδί, ενώ είμαι παιδί της ομάδας. Η ομάδα έχει διοίκηση κι εγώ είμαι υφιστάμενος της διοίκησης. Το ότι κάποια στιγμή η δική μου απόφαση μπορεί να κριθεί με το σωστό ή λάθος, είναι δεκτό».

Για την Κατάγια και τον τρόπο προσέγγισης του EuroCup: «Έχουμε πέντε παιχνίδια σε 14 ημέρες και κάτω από την ιδιομορφία που έχει το δικό μας ρόστερ και την κατάσταση που βρίσκεται αυτή η ομάδα, η οργάνωση έχει μεγάλη σημασία. Πρέπει να είμαστε ενεργειακά έτοιμοι. Είδαμε ότι κορυφαίες ομάδες της Euroleague όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός μετά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είχαν είχαν ενεργητική κατάπτωση. Είναι σημαντικό πως θα διαχειριστούμε ενεργειακά και εγκεφαλικά αυτά τα παιχνίδια».

Για το αν η ομάδα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε πλάνο δύο αγώνων την εβδομάδα: «Καταρχάς, το κίνητρο της Ευρώπης ήταν βασικό ατού στο να έρθουν κάποιοι παίκτες. Δεν υπήρχε γυρισμός. Έγινε μάχη και από τη διοίκηση ώστε η ομάδα να μπει στα προκριματικά του Basketball Champions League. Η ομάδα χτίστηκε να παίζει τρία παιχνίδια την εβδομάδα. Ταυτόχρονα, αυτό που έχω υποσχεθεί στους παίκτες, ότι εγώ μέσα από όλη αυτή τη πορεία, εγώ θα σεβαστώ όλο το κομμάτι της καριέρας τους, δίνοντας σου και αγωνιστική παρουσία στην Ευρώπη αλλά και τακτική κατεύθυνση σε σχέση με τη διάρκεια των παιχνιδιών. Αυτό θα γίνει ένα ταμείο στο τέλος»

Για το επίπεδο της διοργάνωσης: «Θα φανεί στη διάρκεια αλλά το ζήτημα είναι πώς προσεγγίζεις εσύ τη διοργάνωση. Η ενεργειακή και η τακτική οργάνωση που έχεις έχει πλέον σχέση με δεκαήμερο προγραμματισμό. Η ομάδα θα παίξει με τη Κατάγια, μετά θα κατέβει στην Αθήνα, θα φύγει από την Αθήνα και θα πάει στην Ουκρανία, μετά τα παίξει με τον Ολυμπιακό, μετά έχει ένα άλλο ταξίδι στη Βουλγαρία… Είναι σα να παίζεις δεκάλεπτο-δεκάλεπτο αυτή η εβδομάδα. Αν αντιμετωπίσω έναν αδύνατο αντίπαλο, θα είμαι έτοιμος για έναν πιο δυνατό; Αν δεν έχω κοιμηθεί για δύο βράδια στα ταξίδια μου, θα έχω ενέργεια όταν πρέπει;».

Για την ετοιμότητα της ομάδας και την απουσία του ΜακΓκι: «Κοιτάμε κι έχουμε εντοπίσει ορισμένα πράγματα όπως το πώς παίζει η ομάδα στο μισό γήπεδο όταν λείπει ο ΜακΓκι, υπάρχει έλλειμμα στο rotation του δεύτερου δεκαλέπτου. Μη ξεχνάμε ότι η ομάδα άρχισε να διεκδικεί στους στηριζόμενη στην ενέργεια και στις σχέσεις μεταξύ των παικτών, πλέον όμως θα έρθουν οι επιθετικοί και οι αμυντικοί αυτοματισμοί, αυτοί θα μας χρειαστούν γιατί δεν γίνεται να συνεχίζει να πιέζει σε όλο το γήπεδο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x