Ευρώπη

Αγγέλου: «Ευχαριστώ τον Θεό γι’ αυτή την ήττα»

Την ευθύνη για την ήττα του Άρη από την Κατάγια ανέλαβε ο Βαγγέλης Αγγέλου.

Ικανοποιημένος, παρά την ήττα του Άρη από την Κατάγια στην πρεμιέρα του FIBA Europe Cup, εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Αγγέλου, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη και παραδέχθηκε πως η ομάδα του θέλει δουλειά.

«Είπα στα παιδιά ότι μου άρεσε πολύ αυτό το παιχνίδι, όπως επίσης και ότι αυτή η κατηγορία παιχνιδιού είναι δύσκολη. Σε όλη την Ευρώπη όσο κατεβαίνει το επίπεδο υπάρχουν παίκτες οι οποίοι στηρίζονται σε τρίποντο και στο ένας εναντίον ενός. Θα σας πω εγώ τι άλλαξε. Τι άλλαξε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό κι ένα παιχνίδι 20 πόντων μειώθηκε στους πέντε; Το μπάσκετ είναι θέμα πνευματικής ενέργειας και εμπειρίας. Εμείς είχαμε 11/39 σουτ στο δεύτερο ημίχρονο εκ των οποίων με 5/5 του Κάιζερ που σημαίνει ότι κάποιος για να μάθει να διαχειρίζεται τα απρόοπτα του αγώνα θέλει δουλειά. Γι’ αυτό επιμένουμε ότι η ομάδα θα μαθαίνει από την πίεση της φανέλα της ομάδας και των αντιπάλων.

Ήταν δύσκολο παιχνίδι γιατί όταν εσύ προσπαθείς να το βάλεις κοντά στο καλάθι και χάνεις βολές αλλά κι εύκολα λέι απ και ταυτόχρονα δέχεσαι τρίποντο, χάνεις το παιχνίδι. Είχαν περισσότερο άγχος οι αναπληρωματικοί στο δεύτερο δεκάλεπτο παρά οι βασικοί. Δεν θέλω να κάνω ανάλυση. Ξέρω ακριβώς τι μπορώ να περιμένω από την ομάδα και τι θα γίνει με ένα απρόοπτο αποτέλεσμα. Η καλή νίκη και η απρόσμενη ήττα θα αποσυντονίσουν την ομάδα. Δεν είμαστε εδώ για να παίζουμε με τα λόγια. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που έγινε αυτό το πράγμα, λυπάμαι και ταυτόχρονα ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Η ομάδα θέλει δουλειά. Τα παιδιά προσπάθησαν. Η δουλειά στη σχέση παίκτη-προπονητή είναι να ακούει ο παίκτης τον προπονητή και ο προπονητής να κρατάει τους παίκτες και να παίρνει την ευθύνη για το αποτέλεσμα. Αναλαμβάνω την ευθύνη», ήταν η αρχική τοποθέτησή του.

Απαντώντας στην ερώτηση για το ότι ο Άρης έχασε από μια ομάδα μικρότερου βεληνεκούς και την απογοήτευση των φιλάθλων που βρέθηκαν στο κλειστό, τόνισε: «Διαφωνώ με αυτή τη λογική. Η Κατάγια στις θέσεις 1-2-3 έχει αξιόλογους παίκτες, το φινλανδικό μπάσκετ έχει τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργήσει τη δική του σχολή και έχει αποκτήσει σχέσεις με Αμερική. Φέρνουν παίκτες από την Αμερική με έμφαση στο ένας εναντίον ενός και στο τρίποντο. Έχουμε μια πραγματικότητα μπροστά μας. Μια ομάδα που έχει συγκεκριμένο μπάτζετ, συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι κάνουν συγκεκριμένες κινήσεις κι έχει να αντιμετωπίσει και τον κόσμο της.

Σήμερα τα δικά μας τρίποντα δεν μπήκαν, αλλά μπήκαν της Κατάγια η οποία έπαιξε χωρίς πίεση κι έχουμε δει πολλές φορές στο μπάσκετ να κερδίσει το αουτσάιντερ. Το θέμα είναι τι μπορούμε κρατήσουμε. Πόσες κατοχές δώσαμε στον ΜακΓκι, τι αποφάσεις πήραμε με Μποχωρίδη-Νταλό, πόσα φάουλ κάναμε στο transition, να δούμε αν ήμασταν έτοιμοι εγκεφαλικά να αντιμετωπίσουμε αυτά τα παιχνίδια. Αυτή είναι η πρόκληση. Εγώ είπα ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί μαθαίνω από αυτό που γίνεται. Θα λυγίσουν τα παιδιά. Σαφώς θα αποδοκιμάζει ο κόσμος, έρχεται να πει και μια κουβέντα αλλά εμείς πρέπει να είμαστε μπροστά σ’ αυτό που γίνεται».

Τέλος, σχετικά με την απόδοση του Λευτέρη Μποχωρίδη και το πώς θα αντιδράσει η ομάδα, απάντησε: «Θα πάμε στη Βουλγαρία για να διορθώσουμε το αποτέλεσμα. Έχουμε εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας. Όταν όμως υπάρχει μια απογοήτευση δεν τα παρατάς. Εσείς στη δουλειά σας, εγκαταλείπετε μετά από ένα λάθος; Θα πρέπει να λειτουργήσουμε σαν οικογένεια και να προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε τα λάθη», τόνισε και πρόσθεσε:

«Δεν υπήρχε καθαρό μις ματς στο «5» και ο τρόπος λειτουργίας είναι είτε πικ εν ρολ είτε παιχνίδι στο low post. Όταν χάνεις 4-5 κατοχές και την αμυντική σου προσήλωση, δέχεται καλάθια στο transition. Αν ένας θίασος δεν έχει ρόλους, η ψυχολογία πέφτει. Ο Λευτέρης πρέπει να προσαρμοστεί σ’ έναν ρόλο. Ο κόσμος φωνάζει, λέγαμε γιατί παίζει ο ένας και όχι ο άλλος. Θα παίζει αυτός που λέει προπονητής και αυτός που ακούει τους συμπαίκτες του. Ο Μποχωρίδης είναι σε στάδιο προσαρμογής. Μαθαίνει και καταλαβαίνει τη δυσκολία. Ο κόσμος πανικοβάλλεται… κι εγώ μπορώ να πω λόγια. Να δούμε δηλαδή τι αποφάσεις πήραμε και οδήγησαν στα 11/39 σουτ. Ευχαριστώ τον Θεό γι’ αυτή την ήττα και θέλουμε να έχουμε δύναμη να συνεχίσουμε. Ξέρω γιατί χάσαμε. Αν ήξερα πώς θα κερδίσουμε δεν θα έχανα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x